in

Легалізація: Слід платити контрибути Іnps

Національний інститут соціального захисту поширив повідомлення n. 30264 у якому роз’яснює деякі аспекти легалізації домашніх працівників, що стосуються сплати контрибутів

 

 

Inps повідомляє про початок розсилки квитанцій 181.867 роботодавцям, які подали запити на легалізацію їх працівників. З їх допомогою можна починати поступову сплату контрибутів, навіть якщо роботодавець та працівник ще не були запрошені для підписання робочого контракту у квестурі. Така можливість надана для уникнення необхідності одноразової сплати усієї суми, за період від 1 липня 2009 року до часу прийому у квестурі.

Разом із листом надсилаються порожні, та дві попередньо заповнені квитанції за третій та четвертий триместр 2009 року. На квитанціях уже вказано код справи, за яким ведеться справа. Розрахунок здійснено згідно із даними, задекларованими у запиті про легалізацію.
Початком робочих стосунків вважається дата 01.04.2009. Розклад роботи вказаний той же, що і задекларований у запиті.

У разі, повної зайнятості, розрахунок проводився для 54 години роботи на тиждень. Оплата праці взята на основі мінімальної зарплати, встановленої колективним контрактом для домашніх працівників для кваліфікації працівника, вказаної в запиті на легалізацію.
У випадку якщо реальна оплата праці, чи кількість робочих годин є вищими за вказані у квитанціях, для сплати контрибутів можна використати незаповнені бланки, які додаються у листі.

Нагадуємо, що звинувачення роботодавця у нелегальному прийомі на роботу, знімаються лише після підписання контракту на перебування із працівником, повідомлення про робочі стосунки до Inps та оплати контрибутів.

У випадку передчасного розірвання робочих стосунків до підписання контракту,  роботодавець і працівник повинні засвідчити це особисто, вказавши причини. Роботодавець зобов’язаний оплатити контрибути, за період праці, а зацікавлений працівник може подати запит на отримання дозволу на проживання по безробіттю.

Якщо на прийом до квестури з’явиться лише роботодавець, він повинен підписати робочий контракт та одночасно відмовитися від робочих стосунків.

Увага: Контрибути Іnps слід сплатити, навіть у випадку, якщо ваш запит буде відхилено. У зворотньому випадку, Національний інститут соціального захисту може вимагати їх, додатково наклавши на роботодавця адміністративне покарання.

www.stranieriinitalia.it,
переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чи потрібен дозвіл для встановлення сателітарної антени?

Бути науковцем в Італії нелегко