in

Права студентів-іноземців в Італії

Розглянемо, які права дає дозвіл на проживання з мотивів навчання:


Робота
Дозвіл на проживання з мотивів навчання допускає можливість працювати нарівні з громадянами Італії на неповну ставку не більше 20-ти годин на тиждень і 1040 годин на рік. Якщо вам вдалося укласти трудовий контракт на понад 20-ти годин на тиждень, необхідно подати запит на заміну виду на проживання по навчанню на посвідку на проживання по роботі.

Тривалість дії

Дозвіл на проживання проживання за мотивами навчання видається як правило на рік і продовжується тільки в тому випадку, якщо в’їзна віза була видана для відвідування курсу навчання тривалістю понад рік. У будь-якому випадку дозвіл на довгострокове перебування для навчання не може бути продовжений на термін більше трьох років тривалості офіційного курсу навчання.


Дозвіл на проживання по навчанню можна продовжити на один рік для пошуку роботи після отримання диплома.

Конвертація дозволу на проживання:

Заміна виду на проживання з мотивів навчання на посвідку на проживання для здійснення трудової діяльності можлива за умови відповідності законодавчо встановленою квотою, яка регулює приплив трудових іммігрантів, і дотримання законодавчих норм, встановлених для відповідної професії.

Мають право запросити дозвіл на проживання для роботи іноземні студенти, які отримали в Італії наступну кваліфікацію:
– Диплом 1-го рівня або бакалавр (3 роки, 180 CFU);
– Диплом 2-го рівня (2 роки, 120 CFU);
– Доктор Наук (мінімум 3 роки);
– Майстер 1-го рівня, на який можна поступити після диплом 1-го рівня (мінімум 1 рік, 60 CFU);
-Мастер 2-го рівня, на який можна поступити після диплом 2-го рівня (мінімум 60 CFU).

Перебування в інших країнах Шенгенської зони

Дозвіл на проживання по навчанню дає право перебування в країнах Шенгенської Угоди без необхідності заапрашівать додаткові візи на період не більше 3 місяців.

Воз’єднання сім’ї

 Дозвіл на проживання по навчанню дає право запросити дозвіл на возз’єднання сім’ї (nulla osta al ricongiugimento familiare).

Медичне обслуговування

Іноземний студент має можливість зареєструватися в Національній службі охорони здоров’я (Servizio Sanitario Nazionale), що гарантує повну медичну допомогу, в тому числі можливість вибору лікаря загальної практики. Щоб зареєструватися, студент повинен надати документи в місцеву організацію охорони здоров’я і медобслуговування – ASL.

Запрошення гостей

Дозвіл на проживання по навчанню дає право запросити родичів і друзів у гості. Досить до заяви про гостинність докласти фотокопію виду на проживання.

Іноземні студенти також як італійці мають право брати участь в конкурсах на отримання стипендій і житла. Їх надання регулюється правилами окремо взятого  університету. Стипендії присуджуються студентам щорічно на підставі результатів конкурсного відбору, критеріями якого є економічне становище сім’ї студента і підсумки його успішності (даний критерій не поширюється на студентів-першокурсників). Стипендія є невід’ємним і першорядним правом на вищу освіту. У загальну суму стипендії за рік входять грошова компенсація і сукупність наданих безкоштовних послуг (харчування та / або проживання).

_____________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що дає навчання в Європі? 5 незаперечних аргументів

10 помилок на яких українці втрачають гроші в Італії