in

Rc auto. В Італії ввели знижки для водіїв

Введено обов’язкові знижки на Rc auto для автомобілістів, які встановили в своїх автівках чорну скриньку або пристрої для виявлення алкоголю, а також тих, хто просто дозволив оглянути їх транспортний засіб. Витрати покриватимуться за рахунок страхової компанії.

Громадянська відповідальність за автотранспорт (відома в Італії як La Responsabilità Civile Auto (RCA, або RC) є обов’язковим страховим покриттям, яке вимагається законодавством.

Страхування застосовується до автотранспортних засобів на колесах, в тому числі причепів різного типу, і призначене для компенсації будь-якого збитку, заподіяного третім особам або речам.

Через три місяці набуде чинності нововведення, яке стане дуже приємним для італійських водіїв. Насамперед ті, хто найбільше переслідує дороге страхування. З 10 липня фактично страхові компанії з автострахування повинні застосовувати обов’язкову знижку до страхувальника-споживача.

Умови надання знижки

Водій повинен виконати принаймні одну з цих трьох умов:

– дозволить страховій компанії перевірити свій автомобіль (за рахунок компанії);

– встановити на автомобілі бортовий самописець (чорну скриньку), або еквівалентні пристрої;

– встановити на автомобілі пристрій, які не дозволить запустити двигун, якщо рівень алкоголю водія виявляється вище дозволеного порогу.

Ці новини містяться в правилах Ivass, які були опубліковані в офіційному бюлетені 10 квітня. Було визначено процедури надання обов’язкової знижки на виплати податку та внеску до Національної служби охорони здоров’я, а також критерії, за якими страхові компанії повинні розраховувати цю знижку.

Страхові компанії не зможуть стягувати із страхувальника вартість витрат на встановлення та утримання чорної скриньки, або інших пристроїв. Цю вартість покриває страхова компанія.

Постанова  також регулює четверту гіпотезу про “додаткову та значну” знижку передбачену статтею 132b четвертого параграфа Кодексу страхування.

Нагорода зразковим автомобілістам

Знижка надається зразковим автомобілістам: маться на увазі резидентів так званих провінціях високого ризику (зазначених у додатку 1 до цього регламенту), які не спричиняли ДТП з винятковою або основною або рівною відповідальністю, протягом останніх чотирьох років, зазначених у на сертифікаті ризику, також якщо вони встановили чорну скриньку.

Таким чином водії, що ніколи не спричиняли дорожньо-транспортних пригод, не будуть сплачувати вищих податків на автомобілі, у порівнянні із іншими регіонами Італії.

Провінціями ризику вважаються (їх список буде поновлюватися що 2 роки на основі статистичних даних):

Барі, Барлетта, Беневенто, а також провінції або міста північної Італії, такі як Генуя і Болонья, а також багато міст Тоскани, такі як Лукка, Масса Каррара, Піза, Пістоя, Ліворно та Флоренція.

Новина італійською

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 ______________________________________________

 Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Капуа відбулося маштабне Свято Єдності молодих українців

Зрада і нове кохання: За шість років на заробітках чоловік покохав іншу, додому так і не повернувся