in

Що станеться із дозволом на проживання в Італії у випадку розлучення

 Дозвіл на проживання по сімейних мотивах видається на основі незаперечного права сім’ї жити разом. Його отримання і продовження можливе лише за умови наявності сімейних зв’язків та спільного проживання. Якщо таких зв’язків не існує, дозвіл на проживання громадянина країни з-поза ЄС може бути відкликано.

 

Розлучення та розірвання шлюбу

Розірванню шлюбу в Італії передує розлучення членів подружжя, яке може бути здійснено у судовому порядку (коли подружжя не досягло згоди щодо умов розлучення) та за згодою (коли умови було погоджено). В обох випадках  за рішенням слід звернутися до суду. Докладніше про різні типи розлучень на сайті www.gazetaukrainska.com.

По проходженні 3-ох років після розлучення, тобто коли примирення подружжя вважається неможливим, треба знову звернутися до суду для остаточного розірвання шлюбу.

Судове рішення про розлучення (судове чи за згодою) не несе за собою юридичних наслідків (вони приходять із розірванням шлюбу), проте перериває спільне проживання, що є несумісним із причиною видачі дозволу на проживання із сімейних мотивів.

Конвертування дозволу на проживання

Якщо подружжя більше не проживає разом, зникає причина на основі якої було видано дозвіл на проживання із сімейних мотивів, а отже його можуть відкликати.

Імміграційне законодавство дозволяє розлученому іноземцю конвертувати тип дозволу на проживання (articolo 30 comma 5 T.U.). У випадку юридичного розлучення, або анулювання шлюбу, дозвіл на проживання може бути конвертовано у пермессо для підлеглої чи автономної роботи, або навчання.

Слід пам’ятати, що конвертування дозволу на проживання не є автоматичним. Зацікавлена особа повинна надіслати про це запит до відділу імміграції. Його буде проаналізовано та винесено постанову про можливість зміни типу пермессо. Якщо буде вирішено, що іноземець не володіє реквізитами для того щоб залишатися в Італії, його можуть депортувати із національної території.

Адвокат Андреа Де Россі,

переклад Маріанни Сороневич

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 _____________________________________________

Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Квота пацієтна за лікування в медичних закладах Італії (ТІКЕТ)

Що треба знати тим, хто планує працювати в Італії посезонно