in

Туристи в Італії: чи можна отримати дозвіл на проживання в разі можливості працевлаштування в Італії?

Ви приїхали в Італії туристом, або у приватній поїздці, скориставшись біометричним паспортом і знайшли роботодавця, готового укласти трудовий контракт. Чи можна звернутися в Квестуру для отримання посвідки на проживання для роботи? Звернемося за роз’ясненнями до експерта.

 

Іноземні громадяни, які в’їхали та перебувають на території Італії з туристичною візою, або на основі біометричного паспорта, не можуть бути легально працевлаштовані і, отже, не можуть претендувати на отримання дозволу на проживання для роботи.

Громадяни країн, що не входять в ЄС, які бажають приїхати в Італію для постійної зайнятості, повинні мати візу для працевлаштування. Для того, щоб подати заяву на таку візу, Ви повинні звернутися до Єдиного бюро з питань імміграції (Sportello Unico в l’Immigrazione) провінції, де Ви припускаєте працювати, і почати процедуру з отримання “Нулла осту” для працевлаштування в Італії.

Видача “Нулла ост” іноземці здійснюється відповідно до квот, встановлений урядовий декрет з імміграційних потоків (Decreto flussi). Цей декрет визначається граничне число іноземних громадян з країн, що не входять в Євросоюз, які має право в’їжджати для роботи на території Італії. Указ про потоки видається в залежності від потреб на італійському ринку праці. Протягом останніх років італійський уряд запрошує на роботу у країну виключно сезонних працівників, які можуть бути зайняті у сільському господарстві, готельній чи туристичній сфері. Передбачити вихід наступного декрету для постійних працівників – неможливо. Враховуючи економічну кризу та рівень безробіття в країні, така перспектива є малоймовірною.

 ______________________________________________

 

Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Коли можна подати заявку на отримання громадянства Італії?

Програма почитання ікони Зарваницької Богоматері по містах Італії