in

Возз’єднання з сім’єю в Італії: документи та вимоги до житла

Для того, щоб подати заяву на возз’єднання сім’ї в Італії, іммігрант повинен виконати ряд умов, встановлених імміграційним законом. Серед них – наявність житла, що відповідає нормам.

Відповідним до вимог закону вважається житло, яке задовольняє основні медико-санітарні стандарти житлових приміщень і вимогам до мінімальної площі. Ці реквізити підтверджуються спеціальним сертифікатом (certificato di idoneità alloggiativa), виданими компетентним муніципалітетом.

Таким чином, для заяви на возз’єднання з сім’єю в Італії іноземцеві необхідно отримати зазначений сертифікат і надати документацію, що підтверджує причину, по якій заявник займає житло.
Список документів які слід подати до Єдиного імміграційне вікно квестури, відрізняються, залежності від того, чи заявник є господарем житла, або проживає на правах гостя або орендаря.

Власник нерухомості має пред’явити співробітникам квестури копію акту власності (atto di proprietà), зареєстрованого в Податковій службі.

Орендарі повинні надати копію дійсного договору оренди, зареєстрованого в установленому порядку.

Якщо заявник є гостем в квартирі (наприклад, домашні працівники, які проживають разом з роботодавцем), він повинен підготувати копію декларації про гостинність (dichiarazione di ospitalità), видану власником або орендарем квартири, а також копію документа, що підтверджує право на житло людини, який надає гостинність (наприклад, договір оренди або акт власності).

Також потрібно узгодити з власником майна  те, що він дозволяє розміщення в квартирі члена сім’ї іноземця, подавши його письмову декларацію та фотокопію документа, що засвідчує особу власника нерухомості. Ця заява має бути зроблено на бланку MOD. T2.

Стаття італійською ТУТ

___________________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на театралізоване дійство пам’яті Голодомору у Римі

Сезонні працівники в Італії: змінюються правила в’їзду та проживання