in

Які країни належать до країн-членів Шенгенської угоди?

Шенгенська угода — угода про скасування паспортного та митного контролю на кордонах ряду держав Європейського союзу.

Шенгенська угода спочатку була підписана 14 червня 1985 року п’ятьма європейськими державами (Бельгією, Нідерландами, Люксембургом, Францією і Німеччиною). Воно вступило в дію 26 березня 1995 року і припинило існування 1 травня 1999 року, будучи заміщено Шенгенським законодавством ЄС.

Risultati immagini per ZONA SCHENGEN

Шенгенська зона включає в себе двадцять п’ять європейських держав, які схвалили однойменне угоду, підписану в місті Шенген (Люксембург) в 1985 році. Шенгенська зона нагадує якесь держава, створена для міжнародного туризму з прикордонним контролем при в’їзді та виїзді із зони, але без прикордонного контролю всередині.

Країни-члени Шенгенської угоди:

Австрія, Бельгія, Венгрія, Латвія, Німеччина, Швейцарія, Швеція, Литва, Іспанія, Італія, Мальта, Нідерланди,  Люксембург, Польща, Греція, Норвегія, Словакія, Словенія, Данія, Португалия, Ісландія, Фінляндія, Чехія, Франція, Естонія.

Шенгенські правила вводять усунення прикордонного контролю між державами, що увійшли у зону, і одночасно зміцнення прикордонного контролю із державами, що межують із зоною. Також країни зобов’язуються вести єдину політику щодо тимчасово в’їжджають осіб, узгодження контролю на зовнішніх кордонах і розвивати поліцейське і судове співробітництво.

Для посвідчення особи може використовуватися паспорт або карта громадянина ЄС. Іноді може вводитися прикордонний контроль між деякими країнами Шенгенської зони.

____________________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Збірна України з хокею у лютому зіграє проти Італії

Який термін розгляду запиту на візу в Італію?