in

Яку допомогу можна отримати в Італії, якщо зарплата нижча 1 тис. Є

Якщо Ви працюєте в Італії і отримуєте менше 1000 євро на місяць ви можете отримати ряд пільг та допомог. Ось їх список

 

Ось перелік допомоги та пільг, які надаються італійським урядом тим, тим, у кого низький дохід.

Звільнення від сплати послуг адвоката та судових витрат

Починаючи з 2015 року, безкоштовна державна юридична допомога надається тим, у кого річний дохід не перевищує 11 528,41 євро, трохи менше тисячі євро на місяць. На практиці ті, у випадку судового процесу,  бенефіціари можуть вибрати адвоката зареєстрованого в державній колегії не оплачуючи його послуги (вони будуть оплачені державою). Крім того, в цьому випадку не потрібно оплачувати судові витрати (наприклад, єдиний внесок, гербові марки і т.д.).

Увага! При розрахунку ліміту в 11 528,41 євро необхідно враховувати не тільки прибуток заявник, а загальний прибуток інших членів сім’ї, які живуть з ним. До уваги приймається сумарний сімейний дохід.

Аліменти

Розведеним жінкам, які отримують менше однієї тисячі євро на місяць, належить отримання аліментів

10 травня Верховний суд встановив правила виплати аліментів колишній жінці. Зокрема, було встановлено, що право на допомогу можуть отримати ті, хто не має достатнього доходу. Суд не визначив кількісних критеріїв для його визначення, проте, згідно постанови міланського суду, до них належать особи, прибуток яких не перевищує тисячі євро на місяць.

Звільнення від сплати Canonе Rai

Абонемент на перегляд ТБ в Італії безкоштовний для тих, хто старший 75 років і має річний пирбуток менше як 6 713 євро.

Право на соціальну допомогу “Reddito di inclusione”

Той, хто має річний Isee не більше 6 тис. Євро, мають право на нову соціальну допомогу, введено урядом недавно.

Крім низького доходу бенефіціар також не повинен мати:

  • нерухомість, вартість якої перевищує 20 000 євро;
  • заощадження (депозити, поточні рахунки), сума яких перевищує 10 000 євро.

Звільнення від університетських податків

Якщо ви отримуєте щомісячну зарплату не більше тисячі євро, вам не потрібно платити за навчання в університеті (у цьому випадку також враховується сумарний прибуток сім’ї). Згідно закону, студенти з доходом ISEE, що не перевищує 13 тисяч євро на рік, платять тільки університетський податок в розмірі близько 100 євро в рік.

 

Право на 14-ю виплату пенсії

Якщо ви отримуєте щомісячну пенсію в одну тисячу євро, ви маєте право на чотирнадцяту виплату, додаткову суму в розмірі до 655 євро, яка виплачується INPS в липні. (Поріг для отримання виплати в цьому році є ISEE не більше 13 049,14 євро на рік).

 

Бонус на “світло і газ”

Знижки на оплату електроенергії та газу доступні для сімей з низькими доходами. Обидва бонуси можна отримати подавши заяву через патронати, або CAF. Після перевірки реквізитів дистриб’ютором, споживач отримує знижку на 1 рік.

Межа доходу ISEE для отримання бонусу становить 8 103,5 євро в рік і не більше 20 000 євро для багатодітних сімей з 3-ма чи більше дітьми на утримання.

 

Звільнення від оплати медичного “тікета”

Звільнення від оплати “тікета” на відвідування лікарів, діагностичні та лабораторні обстеження діє для:

  • безробітних та їх членів сім’ї з річним сукупним доходом менше 8 263,31 євро, збільшеним до 11 362,05 євро за наявності чоловіка/жінки, і ще на 516,46 євро за кожну дитину (код 02);
  • одержувачів соціальних пенсій та осіб на утриманні (код 03);
  • бенефіціар пенсії по старості та осіб на їх утриманні (код 04).

 

Податкові знижки

Ті, хто має низький дохід, може зазначати в декларації про прибутки (бланк 730 або Unico) витрати на оренду житла. Цей відрахування дозволяє вам заощадити 300 євро (для тих, у кого загальний дохід становить 15 493,71 євро на рік) або 150 євро (для тих, чий дохід становить від 15 493,71 євро до 30 987,41 євро).

Соціальні внески сплачуються роботодавцем

Якщо ви отримуєте зарплату в тисячу євро на місяць або менше, навіть якщо ваш трудовий договір є на неповний робочий день, роботодавець повинен повністю оплатити внески до фонду соціального страхування.

__________________________________________________

Приєднуйтесь також до групи Gazeta Ukrainska, il giornale per gli ucraini in Italia на facebook і стежте за оновленнями розділу!
Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

535 років тому у Римі видали першу друковану книгу українського вченого

В Неаполі знайшли мepтвoю молоду українку з Тернопільщини