in

Десять доказів того, що Італія – найкраще місце на Землі

Італія подарувала світу безліч речей: насичену історію, культуру і моду, а також багатьох визначних постатей. Італія прекрасна сама по собі від Рима до маленького середньовічного містечка.

Ми підготували 15 доказів того що – найкраще місце в світі.

1.    Історичні пам’ятки
Італія – це рай для туристів, неймовірно багата на історичні пам’ятки. Лише у Римі більше ста місць, які варто відвідати. Чарівна Венеція, романтична Верона, елегантна Флоренція, колоритний Неаполь – в кожному великому і маленькому містечку чи живописному селі, ви знайдете свої принади і свою історію.

2.    Клімат
В Італії спекотне і сонячне літо, помірна зима, м’які осінь і весна. Взимку дуже добре в горах, а влітку на пляжах Сицилії та Сардинії з білим піском і чистою водою. Чіткий поділ на сезони і передбачувана погода допомагають планувати подорож в цю країну.


3.    Природа
Море, гори, річки та озера – італійська природа милує око. Вулканічний ландшафт малює краєвиди, від яких захоплює дух, а людина непомітно доповнює цю картину стародавніми замками, містечками, виноградниками, чи оливковими садами.

4.    Мистецтво
Італія подарувала світу видатних художників, скульпторів і архітекторів і внесла величезний внесок у світову культуру і мистецтво. З цією країною пов’язане становлення європейської культури.


5.    Пам’ятки ЮНЕСКО
Чи знаєте ви що Італія – це країна із найбільшою кількістю природних та культурних пам’яток, внесених до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО? Це величезне і безцінне багатство складається із історичних центрів, природних парків, гір і археологічних пам’яток, у яких людина і природа узгодженого доповнили один одного.

6.    Люди
Незважаючи на існування прислів’я “Італія була б чудовою країною, якби не італіці», в усьому світі італійці мають репутацію доброзичливих і гостинних людей. Звичайно, і у них є недоліки, але привітність, теплота їх спокутують сповна!

7.    Мода
Італія – світова столиця моди. У Венеції, Флоренції, Неаполі та столиці модної індустрії – Мілані – одяг і ювелірні прикраси виробляються традиційно з 11 століття. В 20-му столітті тут сформувалися всесвітньо відомі доми моди як Гуччі, Валентино, Дольче і Габбана і ін.

8.    Стиль життя
Італійський стиль життя можна описати одним словом – елегантність. Італійці люблять поїсти, розважитися. Чи насолодитися перевагами життя в країні, і зробити це красиво.

9.    Їжа і напої
В Італії божественна кухня. Кожен регіон дивує своїми традиційними делікатесами – італійці чудово готують і м’ясо, і морепродукти, і різотто,піцу і пасту. А десерти просто чарівні – досить згадати тірамісу і смачне морозиво джелато.
Італійці можуть похвалитися винайденими ними спиртними напоями вино, лікери, пиво тут відмінні.. Все це п’ється без поспіху, для задоволення, а не для того, щоб напитися.
В Італії вкрай важливо не тільки те що ви їсте, а як ви це робите. Середземноморська дієта вважається найбільш корисною для здоров’я в світі.


10.    Релігія
Італія багато на святі місця та центри релігій. Самостійна держава Ватикан – колиска світового католицького християнства, та скарбниця творів релігійного мистецтва.

_________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чи стануть італійцями діти іноземців, що набули італійське громадянство?

Мальовниче озеро Комо – водне дзеркало Італії