in

Мальовниче озеро Комо – водне дзеркало Італії

Італійське озеро Комо (італ. Lago di Como) унікальне в усіх відношеннях.

 

Воно було відоме ще з часів давньоримської цивілізації, і називалось тоді «Ларіо» – тобто, «поглиблене місце», пишуть ВІСТІ. Свою старовинну назву Комо виправдовує глибиною в 410 метрів, що рідко зустрічається серед сучасних європейських озер.

Розташоване в сорока кілометрах на північ від Мілана, Комо є третім за величиною і першим за популярністю озером Італії. В античні часи на його берегах стояли вілли Вергілія і Плінія Молодшого, в наші дні – Джорджа Клуні та Володимира Соловйова.

Довжина Комо становить близько п’ятдесяти кілометрів, ширина – близько чотирьох. Озеро оточують вапнякові та гранітні гори, висотою від 600 до 2400 метрів. Береги Комо покриті виноградними лозами, кипарисами, каштанами, миртом, лавром, гранатовими деревами.

В околицях озера знаходяться численні містечка і села – Белладжо, Лекко, Колико, Менаджо, Комо та інші. У них можна помилуватися на історичні архітектурні пам’ятки, відвідати різноманітні музеї, побачити сучасні пам’ятні місця – наприклад, віллу Балб’янелло (1787), на якій був знятий один з епізодів знаменитих «Зоряних війн».

Озеро Комо володіє широко розвиненою туристичною інфраструктурою. Воно є судноплавним. У ньому можна ловити рибу (в озері водяться форель, сига, короп), купатися, займатися водними видами спорту. По навколишніх горах можна лазити, по долинах – їздити на конях і велосипедах.

Туристичний сезон в Комо відкривається в травні і закінчується в жовтні. Весь цей час в районі озера стоїть м’яка, тепла погода з температурою повітря від +22 до +28°C.

___________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Десять доказів того, що Італія – найкраще місце на Землі

Українка в Італії: «Мене звільнили з роботи за те, що… підтримувала Майдан»