in

Венеційський кінофестиваль: переможці

“Золотого лева” на 68-му Венеційському кінофестивалі здобув російський режисер Алєксандр Сокуров. Сам майстер не сподівався на перемогу, адже фільм “Фауст” – суто інтелектуальна стрічка. Але вже під час попереднього показу глядачі аплодували стоячи. За словами самого митця, він “ішов до цієї нагороди усе творче життя”.

 

До фільму увійшли не лише уривки тексту Ґете, але й “Доктора Фаустуса” Томаса Манна.

Екранізація твору Ґете відзнята німецькою мовою і в кінозалах виходитиме мовою оригіналу з субтитрами. Для зйомок звели ціле містечко поблизу Праги. У ролі Фауста – німецький театральний актор Йоганес Цайлер.

Фільм став останньою частиною історичної тетралогії, до якої також входять стрічки “Молох”, “Тілець” і “Сонце”.

Найкращим актором на фестивалі визнано ірландця Майкла Фассбендера за роль у фільмі “Сором”. Це його спільна робота з британським режисером Стівом Макквіном.

Актор зіграв сексуально одержимого жителя Нью-Йорка. Він зізнався, що зніяковів, коли Макквін запропонував йому цю роль. Але, за його словами, згодом зрозумів, що “ця історія дуже важлива для розуміння нашого сьогоднішнього способу життя і способу спілкування з тими, хто живе поруч”.

Спеціальний приз журі присудило фільму “Материк” італійського режисера Емануеле Кріалезе. Тематика стрічки – нелегальна міграція. Події відбуваються на невеличкому острові поблизу Сицилії. Перед місцевими жителями постав вибір – повідомляти про нелегалів поліції чи проявляти до них співчуття.

http://1tv.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Інна Клічук. Жити не торкаючись землі

Україна посідає перше місце в світі з дитячого алкоголізму і за 20 років втратила 6 млн людей