in

Винороби витримують свої вина на морському дні

До цікавого рішенням прийшов італійський винороб П’єро Лугано. Через відсутність місця на своїй виноробні для вторинної ферментації, він вирішив спробувати витримувати вина на морському дні, де на його думку, є необхідні для цього умови: відсутність світла, необхідна температура і спокій.

Про це повідомляє виданная Whywhywine.

У невеликому містечку Chiavari на італійській Рив’єрі проживає 63-річний П’єро Лугано. Кілька років тому він перестав професійно займатися живописом, і повністю присвятив себе виноробству, в 1978 році відкривши свій власний магазинчик. А 10 років тому він вирішив виготовляти ігристі вина класичним методом з місцевих італійських сортів.

Однак через невеликі розміри власної виноробні, йому ніде було розмістити пляшки з вином для вторинної ферментації. І тоді П’єро звернув свою увагу на морське дно.

Дослідивши дно, він прийшов до думки, що там повна відсутність світла, відповідна температура для процесу ферментації, а також той факт, що тиск води не дозволяє повітрю проникати всередину пляшки. Крім того, невелике хвилювання води дозволяє осадку з відмерлих дріжджів вільно переміщатися по вину.

Спочатку місцеві чиновники заборонили цю ініціативу з розміщенням вина на дні моря, бо обрана виноробом ділянка відноситься до території національного морського заповідника – Area Marina Protetta di Portofino. Однак, про це дізналися в Міністерстві сільського господарства Італії, і П’єро дали “добро”.

Наприкінці травня 2009 року в спеціальних сталевих клітках на шестиметрову морську глибину надійшла перша партія вина врожаю 2008 з сортів bianchetta і vermentino для вторинної ферментації. Через 13 місяців вино підняли на поверхню.

Завдяки такій морської витримці йому дали назву – “Безодня”. За смаком воно було чудово: в ароматі цедра лимона, сушені пелюстки квітів з тонами запеченого яблука. На смак м’яке, зріле з хорошою кислотністю і мінеральним фінішем. За кольором: золотисто-жовтий колір з зеленуватими переливами.

Наступна партія вина була завантажена в 2010 році, і ось 2 липня її підняли з морського дна. Таким чином, експеримент з морською витримкою пройшов цілком вдало і зараз винороб планує збільшити своє виробництво!

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Maserati спільно з італійським будинком моди випустять ексклюзивне авто

Італійська поліція заарештувала віллу Абрамовича на Сардинії