in

Владімір Луксурія заарештували в Сочі

   Колишня/ній депутат Європарламенту, італійський комуніст і трансгендер Володимир Луксурія була затримана в Сочі з прапором зі словами “Бути геєм – це нормально” на райдужному тлі. МЗС Італії запевняє, що з Луксурія поводилися дуже ввічливо.

Колишня депутат Європарламенту, італійський комуніст-трансгендер Володимир Луксурія була ненадовго затримана в Сочі з прапором зі словами It’s OK to be gay (“Бути геєм – це нормально”) на райдужному тлі. МЗС Італії запевняє, що з пані Луксурією поводилися дуже ввічливо.

“Я в Сочі з веселкою на очах у Путіна”, – написала в Twitter активістка-телеведуча незадовго до затримання.

Після затримання пані Луксурія подзвонила главі правозахисної асоціації Іммакулате Баттальї, а та, в свою чергу, поставила до відома італійське МЗС.

У МЗС Італії, посилаючись на розповідь самої пані Луксурії, сказали bbcrussian.com, що із затриманою поводилися дуже ввічливо і весь інцидент тривав всього пару годин, поки поліцейські чекали перекладача з італійської.

За даними МЗС, поліція зупинила Володимира Луксурію біля гей-клубу в Сочі за те, що вона розмахувала райдужним прапором. Зараз її відпустили, і ані про депортацію, ані про якісь інші санкції, за даними італійських дипломатів, мова не йде.

МЗС Італії не знає, які подальші плани політика і телеведучої, і чи збирається пані Луксурія влаштовувати ще акції на захист прав секс-меншин.

На хокей – в кольорах веселки

Після виходу з-під варти активістка заявила італійським правозахисникам, що готова піти на хокейний матч у сукні кольорів веселки.

Після того, як з’явилися повідомлення про затримання Володимира Луксурії, в італійському сегменті соціальної мережі Twitter розгорнулася кампанія за її звільнення.

Крім того, деякі депутати італійського парламенту висловили готовність податися в Сочі і вимагати визволения активістки, якщо вона не вийде на свободу.

Володимир Луксурія, раніше носила ім’я Володимиро Гуаданьо, в 2006 році була обрана депутатом Європейського парламенту від “Партії комуністичного відродження”.

Два роки по тому політик оголосила про вихід з партії і вирішила сконцентруватися на захисті громадянських прав без участі у виборах.

Таким чином, актриса стала першим трансгендером в Європарламенті за всю його історію.

Згодом пані Луксурія була ведучою італійської версії реаліті-шоу “Останній герой” і визнавалася найпопулярнішою ЛГБТ-персоною Італії за опитуванням асоціації DìGay-Project.

Актриса і сама брала участь в реаліті-шоу і пожертвувала половину свого виграшу – 100 тисяч євро (137 тисяч доларів) – ООН на боротьбу з дитячою лейкемією.

Луксурія приїжджала в Москву в травні 2007 року на несанкціоновану московською владою ЛГБТ-ходу, яку організував активіст Микола Алексєєв.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Глава УГКЦ зустрінеться з українською громадою (АНОНС)

У Януковича звинуватили опозицію в зриві домовленостей