in

Властивості селери і рецепти із неї, для відновлення організму

 

5 рецептів із селери для відновлення організму

Властивості селери

Ви можете використовувати стебло, листя і корінь селери для різних рецептів. Найкориснішою властивістю селери є те, що вона чудовий сечогінний засіб. Через те що селера активізує роботу нирок, її використовують для лікування таких захворювань, як подагра, камені в нирках та  ниркова недостатність. Завдяки своїм властивостям, селера допомагає позбутися від негативних токсинів, які накопичуються у вашому мозку.

Також доведено, що селера має оздоровлювальні властивості і ті, хто їдять її, відчувають себе набагато бадьорішими та сповненими сил. Якщо селеру змішати з морквою або помідором, як, наприклад, у смузі чи соці, її корисні властивості збільшуються у багато разів. Також ви можете вживати її у вигляді настою, але не більше ніж десять грамів на склянку води. Пити після кожного прийому їжу.

 

selera-1

Селера для втрати ваги

Як ми вже сказали на початку, селера –  чудовий союзник у боротьбі із зайвими кілограмами. Вона обов’язково повинна бути у дієті для схуднення. Вона володіє багатьма із вищезгаданих переваг і зменшує ризики при ожирінні. Ви можете споживати селеру у різному вигляді, починаючи від звичайного салату, аж до овочевих супів, соків, смузі, шейків чи настоїв.

Доведено, що в 100 граммах селери міститься лише 16 калорій. Хорошою новиною є те, що цю кількість можна додати до салату. Також у селері є 1.6 грамів клітковини, яка пришвидшує виведення токсинів з організму. Селера забезпечує вас магнієм і калієм, двома мінералами, які стимулюють роботу сечової системи і виводять налишкову рідину.

 

napiy z selery

Це очищувальна, сечогінна, гіпокалорійна та антиоксидантна їжа. Вона забезпечує вас цинком, вітамінами А, В, С та D, і магнієм. Селера має чудову властивість запобігати впливу “злих” вільних радикалів. Ніколи не варто недооцінювати силу цього “всесильного” овоча.

5 рецептів соків та смузі із селери

  • Селера, груша, огірок та морквяний сік: Це прекрасний варіант для літа, який чудово бореться з набряками та допомагає вивести рідини, які накопичуються у наших ногах (особливо в районі щиколотки). Вам знадобиться три стебла селери, дві груші, два огірки та морквина. Якщо хочете, можете чимось підсолодити напій. Поммийте та почистіть усі овочі. Поріжте на кубики та збийте в блендері. Якщо потрібно, можете додати трохи води і напій вийде рідкішим. Пийте зранку або на голодний шлунок.

selera-4

  • Селера, імбир та морквяний сік: Це неймовірно смачний напій для людей хворих на простуду чи грип або ж алергіків. Інгредієнти такі: 2 стебла селери, 5 середніх морквин і 1 шматок очищеного свіжого імбирю. Просто почистіть моркву,  поріжте її на тонкі шматки, так само і з селерою. Покладіть усе в блендер і збивайте до кремоподібної консистенції. Якщо хочете, можете розвести напій водою, або додати столову ложку меду.

 

  • Смузі з селери та ананасу: Розпочавши свій день з цього неймовірно смачного та корисного смузі, ви зможете втамувати голод на декілька годин, отримати величезний заряд енергії і підготуватися до всіх обов’язків та зобов’язань, які принесе вам новий день. Для приготування напою вам потрібно: 1 стебло селери, пів склянки води, 1 шматок почищеного ананасу, півсклянки подрібненого льоду, 2 столові ложки насіння амаранту і 4 ложки білкового порошку (необов’язково). Краще замочити зерна на ніч перед приготуванням напою. Поріжте селеру маленькими шматками. Додайте все (крім білка) у блендер і приготуйте добре перемішане смузі чи шейк. Пийте на сніданок.
 

smuzi z selery

  • Смузі з селери, моркви та яблука: Це одне з найвідоміших поєднань. Його часто рекомендують для нанесення на шкіру перед засмагою, а також, для сповільнення процесу старіння клітин, стимулювання роботи печінки, лікування анемії, зменшення шкідливого впливу забруднення довкілля та збільшення рівня вітамінів та білків. Інгредінти на дві порції наступні: 1 стебло селери без листків, 1 яблуко, 4 морквини і сік половинки лимона. Ретельно помийте овочі та почистіть їх. Поріжте на шматки та збийте у блендері. Додайте свіжовичавлений сік та добре перемішайте. Ще раз перемішайте перед тим як пити і будьте певні – вам сподобається.

 

  • Шейк із селери та апельсина: Це чудовий рецепт для схуднення і для того, щоб випити зранку на голодний шлунок. Вам знадобиться стебло селери, сік двох апельсинів, трохи лаврового насіння та шматочок груші. Видавіть сік з апельсинів, селеру і грушу поріжте тоненькими шматочками, а лаврові зерна розтовчіть. Покладіть усе в блендер та збивайте аж доки усі інгредієнти добре не перемішаються. Ми рекомендуємо пити такий напій кожного дня протягом двох тижнів. Потім зробіть перерву на 7 днів і можете знову пити цей шейк.

selera-6

 _____________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Якщо потрібно, я буду президентом”: найголовніші цитати з прес-конференції Савченко

Найважливіші вітаміни для дошкільнят