in

В Італії виростили суперпомідор, який уповільнює старіння організму

Італійські селекціонери з провідної національної асоціації сільськогосподарських виробників Coldiretti презентували в Римі новий сорт помідорів, вживання яких в їжу сприятиме уповільненню старіння і оздоровлення людського організму.

За словами вчених, в суперпомідорі вміст ефективного природного антиоксиданту – лікопіну – втричі перевищує норму, наявну в звичайних томатах.

Також дослідники наголошують, що овоч було створено без участі генетиків і не є генетично модифікованим продуктом. “Наш досвід доводить, що можна добитися високої якості та інноваційного результату, не вдаючись до генної інженерії і відповідаючи на запит споживача, що очікує від виробника гарантій безпеки харчових продуктів”, – заявив президент Coldiretti Серджо Маріні.

Уже наприкінці липня на полицях італійських магазинів і супермаркетів з’являться консервовані протерті помідори і томатна паста зі знаком L+, що означає підвищений вміст лікопіну.

Як заявив під час презентації відомий італійський дієтолог Джоджо Калабрезе, цей абсолютно натуральний продукт надасть велику допомогу людському організму. “Крім допомоги у запобіганні онкологічних і серцево-судинних захворювань, він буде природним союзником нашої краси, оскільки захистить клітини від старіння і додасть значної бархатистості шкірі” , – сказав експерт.

Він також нагадав, що корисні, антиоксидантні властивості лікопіну, що міститься в помідорах, сильніше виявляються при температурній обробці, тобто в готових стравах, наприклад, у традиційних спагетті під томатним соусом або “червоній” піці.

Лікопін є каротиноїдним пігментом, що визначає забарвлення плодів деяких овочів і фруктів, зокрема, помідорів, кавуна, гуави. Це речовина, що міститься в багатьох червоно-помаранчевих рослинах і визначає червоний колір томатів, захищає їх від сонячного світла і окисного стресу.

Потрапивши в організм людини, лікопін починає виконувати антиоксидантні функції. За даними вчених, зниження окисного стресу уповільнює розвиток атеросклерозу і пов’язаних з ним ішемічних захворювань серця, а також забезпечує захист ДНК, що може запобігати розвитку деяких видів раку.

Нагадаємо, в лютому минулого року повідомлялося, що фахівці з Індії вивели трансгенні помідори, які зберігають товарний вигляд на місяць довше, ніж звичайні.

 

Джерело: Корреспондент

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія захищає новітніх рабів

Угорщина збільшила штрафи для водіїв-іноземців