in

Десятки футбольних клубів Італії підозрюють в ухиленні від сплати податків

alt   В Італії спалахнув масштабний скандал навколо махінацій з трансферами футболістів. Фінансова поліція провела обшуки в офісах 18 клубів найвищої ліги — Серії А та 23 команд Серії В і Серії С. Під підозру потрапили провідні команди країни — “Мілан”, “Інтер”, “Ювентус”, “Наполі”, “Лаціо” тощо.

Італійська Феміда підозрює футбольні клуби у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків та махінаціях з футбольними агентами. За даними поліції, вони використовували нелегальні фінансові операції під час трансферів футболістів, підписання контрактів та виплат відступних. Під підозру потрапили 12 футбольних агентів.

Під час обшуків поліція вилучила у клубів усі документи, які стосуються контрактів футболістів та агентських виплат.

Найбільше правоохоронців зацікавила трансферна діяльність “Наполі”. Поліція обшукала офіс неаполітанського клубу за підозрою у махінаціях та ухилянні від сплати податків уже не вперше. Попередній несподіваний візит фінансової поліції до “Наполі” відбувся у жовтні минулого року. За кілька місяців дотого були допитані гравці команди та тодішній головний тренер Вальтер Маццарі.

На слід можливих трансферних махінацій поліція вийшла під час розслідування попередньої гучної справи — про договірні матчі в італійському футболі.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Сутенерів Берлусконі” засудили до тюрми

Щоб зароблена гривня копійкою на пенсії не стала