in

Десять найчарівніших пляжів Італії

Білі піщані бухти, затоки і заливи. Ми обрали для вас 10 найкрасивіших італійських пляжів.

У світі існують багато екзотичних, неймовірних місць, але моря Італії залишаються одними із найкращих, для незабутньої відпустки. Особливо, якщо ви любите природу і хочете, провести час подалі від міста, милуючись видом на кришталево чисте море.

1. Пляж гроттічелле, Капо Ватікано, Рикарді- Вібо-Валентія у Калабрії

Засмагаючи на чудовому узбережжі Коста-дельї Деї, що омивається з Тірренським морем, здається що ви кидаєте виклик вулкану Стромболі, профіль якого видно напроти.

Капо Ватікано є першим у класифікації цього року.

Гроттічелле, з його трьома піщаними пляжами і невеликими скелями, нахиленими в сторону прозорого моря, є ідеальним місцем, для проведення відпустки в Калабрії. Палюче сонце, скелястий берег, зелений середземноморський ліс за плечима…

Місцева кухня додасть вражень: ви не забудете смаку гострої ндуї із Спілінги чи червоної цибулі, Усе це ставить калабрійський курорт на перше місце нашого рейтингу.

2. Кала Голорітзе бауней – Залив оросей у Сардинії

На південь від затоки Оросей, Ольястра, пляж Кала Голорітзе став ізольованим від світу після зсуву гори. Своєю красою він заслужив титулу”Природний пам’ятник” регіону Сардинія.

Дістатися до цієї перлини узбережжя Сардинії найзручніше на човні. Тим хто захоче зробити це пішки, доведеться здійснити довгу прогулянку затокою, що триватиме не менше години.

Скелі, вершини морських рифів і природні кам’яні арки супроводжуватимуть вас до пляжу неймовірної краси.

3. Пляж Гавітелла Прайано у Салерно – Кампанія

Кажуть що цей пляжі – єдиний на узбережжі, який ніжиться в проміннях сонця зранку до вечора. Невелика гальковабухта, оточена двома терасами, дає можливість вповні насолодитися літом.

Це – одне із найкрасивіших куточків узбережжя Амальфі, недалеко від фьйорда Фуроре, де враження від аромату цитрусових, квітів і моря, підсилюється темно-синьою бірюзою морської води.

Прайано дарує сильні емоції від поєднання краси, автентичності яскравих відтінків і гостинності людей, які завоюють ваше серце назавжди.

4. Кала Капрерія, Природний заповідник Зінгаро – Трапані – Сицилія

1700 гектарів землі, захищеної законом, із видом на красиве узбережжя Сицилії, між містами Кастелламаре і Скопелло: тут ви потрапляєту у справжній рай!

Природний заповідник Зінгаро є однією з перлин Італії національного значення. Зелені поля, скелясті схили і тераси, ведуть до чистого синього моря із казковими пляжами.

Шлях до невеликого пляжу Кала Карперія пролягає вздовж панорамних видів на вражаючі бухти, якими славиться затока.

5. Пляж двох морів, Порт Гвінко, Вілла Сіміус у Кальярі – Сардинія

М’яке піщане дно, дрібненький пісок з опалесцентним рожевим відтінком і чисте синє море в ніжних променях Сардинії, більше не випустять вас із своїх обіймів.

“Пляж двох морів” називається так, тому що він розділяє море зі озером Ноттері, улюбленим місцем рожевих фламінго. Мова іде про довгу смугу білого піску, яка розширюється пляжем Сіміус, з двома маленькими бухтами. Чарівне місце, що захоплює подих!

6. Пляж Кампо алл’Аіа, острів Ельба – Тоскана

У кількох метрах від берега, у воді, на морському дні тут лежить затонулий корабель римської епохи. Це – секрет пляжу Проччіо на острові Ельба, популярного серед тих, хто любить білий пісок і чисту воду.

Це місце може позмагатися в красі із найвідомішими пляжами Італії. Тут вам запропонують чудовий сервіс, що задовольнить найвибагливіших туристів. Скелі, бухти і підводні рифи роблять це місце особливим.

7. Ізола Белла, Таорміна, Мессіна – Сицилія

7 км від Таорміни, міста надзвичайної краси, занесеного до Світової спадщини ЮНЕСКО, на сонці Сицилії смуга кам’янистого пляжу виблискує проти Іонічного моря.

Материк з’єднаний із невеликим островом, зарослим незайманими чагарниками, на який під час припливу можна дістатися тільки вплав.

Прекрасне місце, в якому можна заблукати між синьовою моря та зеленню середземноморського лісу. Це місце, захищене законом як природний заповідник, є популярним серед любителів снорклинга завдяки багатству дна та різноманітності різнокольорової риби.

8. Пляж Mеццавалле, портоново у Анконі – Марке

Полоса білого піску і гравію вздовж Адріатичного моря – від краси пляжу Меццавалле у вас заб’є подих.

Ліс листових порід дерев і низьких чагарників, виведе вас крутою стежкою до води. Ви зможете насолодитися захоплюючим видом на море та гори.

Це – чудова альтернатива модним італійським пляжам. Адріатичне узбережжя усіяне унікальними місцями.

9. Пунта делла Суіна Галліполі – Лечче – Пулья

Саленто дарує гарний вид на море та ідеальний відпочинок. Довгі піщані пляжі із дрібним піском і прозорою водою, завжди чисте небо і вітер що пом’якшує запал сонця – шарм Пульї незаперечний.

Пройдіть ароматним сосновим лісом і перед вами відкриється земний рай. Пляж Пунта делла Суіна лежить в кількох кілометрах від центру Галліполі. Це – довга піщана ділянка із дрібними рифами вздовж Іонічного моря.

Це місце може позмагатися із Карибським морем інтенсивністю відтінків води від синього до смарагдового. Саленто запропонує вам смачну місцеву кухню і безліч розваг.

10. Кала Фуілі, Доргалі у Нуоро – Сардинія

Ще одне вражаюче імсце – затока Оросей у Сардинії. Вона знаходиться на пляжі Кала Фуілі. Тут знімали деякі сцени знаменитого італійського фільму “Віднесені незвичайною долею” (Travolti da un insolito destino) з Джанкарло Джанніні і Маріанжелою Спалато.

Невелика бухта, встелена піском і дрібним гравієм, омита кришталевою водою і ароматами моря і лісу. На це узбережжя Сардинії можна дістатися панорамною дорогою, або по морю із портів Арбатакс і Кала Гононе.Унікальне місце у якому хочеться залишитися назавжди.

А які італійські морські курорти запам’яталися вам? Якщо у вас є фотографії ваших улюблених пляжів, поділіться ними з нами в коментарях під статтею. Можливо ми внесемо їх у наступну підбірку!

____________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на презентацію книги отця Юрія Кміти у Римі

Які документи потрібні для набуття італійського громадянства після одруження із італійцем