in

Десять продуктів, що допоможуть влітку зберегти шкіру молодою

Більшість з нас давно знає, що захист від сонця, хороший сон, регулярні фізичні навантаження і боротьба з шкідливими звичками допомагають ефективно справлятися з зовнішніми ознаками старіння – зморшками і нерівним тоном шкіри. Але мало хто замислюється про те, який вплив на наш зовнішній вигляд надає харчування.

“Наша їжа має великий вплив на те, як ми старіємо», – стверджує дієтолог Мануель Віллакорта.

З ним згодні й дерматологи. «Те, як вік позначається на нашій зовнішності, лише на 20% залежить від генетичних чинників», – розповідає дерматолог доктор неет Нірдош. «За останні 80% відповідає образ нашого життя – куріння, зловживання сонцем і, звичайно, величезну роль грає те, що ми звикли їсти. Наша дієта впливає не тільки на кількість зморшок, але і на такі явища, як гіперпігментація і акне ».

Дослідження показують, що відмова від рафінованого цукру і смаженого м’яса сприяє уповільненню процесу гликации, стоншується колагенові волокна і викликає появу зморшок і інших ознак старіння. А чи знаєте ви, на які продукти, навпаки, варто налягти в боротьбі за молоду шкіру? Знайомтеся з 10 головними вашими союзниками!

1. Полуниця

Вітамін С є одним з найважливіших противікових антиоксидантів, його омолоджуючий ефект підтверджений і добре вивчений. Звичайна полуниця – відмінне джерело вітаміну С, тут його міститься набагато більше, ніж в широко розрекламований апельсині.

Крім цього, в полуниці містяться антиоксиданти, що захищають від вікових змін колагенові волокна. ці потужні з’єднання знищують молекули вільних радикалів, що викликають окислювальні пошкодження клітин шкіри.

2. Авокадо

Плоди авокадо рясніють вітаміном Е, який захищає клітини від старіння, і природним цукром D-манногептулозой, що збільшує рівень колагену в шкірі.

Також в авокадо містяться корисні жири, що володіють протизапальними властивостями і борються з сухістю шкіри, і каротиноїди – бета-каротин, криптоксантин, лютеїн і зеаксантин – ефективно знищують пошкодження клітин, нанесені вільними радикалами, і поліпшують колір обличчя.

3. Чорна смородина

Визнані суперзірки дієтології, ягоди чорної смородини містять в 4 рази більше вітаміну С, ніж апельсин, і вкрай багаті флавоноїдами антоціанинами. Ці чудодійні антиоксиданти ефективно борються з віковими запальними змінами і захищають колагенові волокна шкіри від окисних пошкоджень.

Недавнє дослідження, проведене японськими вченими, показало, що вживання в їжу великої кількості чорної смородини здатне навіть усувати темні кола під очима.

4. Огірки

Популярні інгредієнти літніх салатів багаті оксидом кремнію, який по праву носить звання «добавки краси» і якого багато вживають в недостатній кількості. Оксид кремнію грає важливу роль в зміцненні сполучної тканини в глибоких шарах шкіри, запобігаючи провисання овалу і виникнення глибоких зморшок.

Крім цього, огірки є відмінним джерелом вітаміну С, а високий вміст в плодах води сприяє зволоженню шкіри і дарує їй той самий доглянутий вигляд.

5. Помідори

Помідори багаті лікопін, що надає різнобічну дію на шкіру. Вчені вважають лікопін найпотужнішим антиоксидантом з групи каротиноїдів, він ефективно захищає клітини шкіри від впливу УФ-променів і зміцнює волокна колагену.

Вважається, що дієта, багата лікопіном, забезпечує природний захист шкіри від сонця, що призводить до зниження кількості зморшок і пігментних плям.

6. Лосось

М’ясо лосося, особливо дикого, – багате джерело омега-3 жирних кислот, що володіють видатними антивіковими властивостями. Кислоти цієї групи зміцнюють клітинну мембрану, підвищують гладкість шкіри і покращують її текстуру, а також борються із запальними процесами – ключовим фактором передчасного старіння.

Також в лососі міститься антиоксидант астаксантин, що поліпшує колір обличчя – каротиноид, що надає рибі її рожевий колір.

7. Гранат

Гранат називають «еліксиром молодості» і «королем антивікових фруктів». І недаремно. Крім високого вмісту вітаміну С, схожі на дорогоцінні камені зерна граната містять антоціаніни, галієві кислоту, що захищає шкіру від впливу ультрафіолету, а також еллаговую кислоту, також звану маслом насіння граната, – одне з найбільш ефективних природних засобів боротьби зі зморшками.

Також в гранаті містяться пунікалагіни – потужні антиоксиданти, що знищують вільні радикали.

8. Мигдаль

Ви надасте своїй шкірі неоціненну послугу, якщо візьмете за правило регулярно перекушувати мигдальними горішками. У мигдалі міститься велика кількість вітаміну Е, корисних жирів і амінокислот, що поліпшують колір обличчя.

Також мигдальні горіхи є хорошим джерелом міді, що стимулює утворення в шкірі мелатоніну, що захищає від шкідливого впливу УФ-променів і сприяє утворенню еластину.

9. Шпинат

Якщо ви боретеся за молодість своєї шкіри – темно-зелені лиття шпинату повинні стати незамінним компонентом вашої дієти. Улюблений перекус моряка Попая з популярного мультфільму багатий вітаміном С, а також вітамін К, що допомагає підтримувати еластичність шкіри, і антиоксидантами з групи каротиноїдів.
До того ж, шпинат не містить жирів і цукру, і його можна їсти, не боячись поправитися.

10. Гречка

Цей безглютеновий злак є відмінним джерелом антиоксиданту з групи біофлавоноїдів – рутина. Рутин має здатність відновлювати вітамін С після сутички останнього з вільним радикалом, тобто виступає для нього в ролі своєрідного перезарядний пристрої всередині нашого тіла.

Також рутин здатний зміцнювати стінки капілярів і запобігає утворенню судинних «зірочок», які, нарівні з глибокими зморшками і нерівним тоном шкіри, відносяться до перших ознаках раннього старіння.

______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

В Італії будуть звільнятимуть за надмірне захоплення Інтернетом у робочий час

Як швидко і ефективно охолодити квартиру в пекельну спеку