in

Довгі перельоти — як зробити їх зручнішими?

Щоб навіть довгий політ проходив добре, ми підготували для вас список порад від досвідчених мандрівників, які допоможуть вам зробити переліт більш комфортим та приємним.

 

Більшість мандрівників любить літати літаками — відмінний настрій, передчуття відпочинку,  зачаровують панорами з ілюмінаторів перетворюють переліт в свого роду невелику пригоду.

Але коли летіти потрібно не кілька годин, а як мінімум шість, задоволення кудись втрачається, а на його місце приходить втома і роздратування. І це не дивно, адже практично для будь-якої людини такі умови будуть, м’яко кажучи, некомфортними.

Щоб навіть довгий політ проходив добре, і не перетворювався в болісно-одноманітне сидіння, ми підготували для вас список порад від досвідчених мандрівників, які допоможуть вам зробити переліт комфортнішим і приємнішим.

Поради від стюардеси, інструктори з йоги і пілота досить прості і в чомусь навіть очевидні, але для когось вони можуть бути вельми корисними.

Порада від стюардеси: теплий одяг і своя їжа

Стюардеса Кара Малдер радить обов’язково додавати в ручну поклажу декілька невеликих, але теплих і, головне, зручних речей — м’який светр або накидку і шкарпетки. Іноді для того, щоб розслабитися і відчути себе затишніше, достатньо просто трохи зігрітися. Ще одна порада від Кари буде особливо актуальною для тих, хто піклується про свою фігуру і слідкує за правильним харчуванням: беріть з собою в салон якийсь невеликий перекус. Їжа, яку подають пасажирам літаків, часто містить чималу кількість консервантів та солі, тому не завжди буває корисною.


Порада від інструктора з йоги: прості асани

Довгий переліт зазвичай супроводжується втомою і дискомфортом від практично нерухомого сидіння. Коли ви багато годин сидите в кріслі літака, порушується кровообіг і тіло починає погано слухатися. Кращий спосіб уникнути цього — зробити невелику розминку, вважає інструктор з йоги Каджан Дуглас. Переплетіть пальці за спиною й зведіть лопатки разом, зробіть вправи на «скручування» торса, не встаючи з крісла. Також буде корисно трохи потягнути м’язи ніг або хоча б просто пройтися по салону.

Порада від пілота: складіть план польоту

Патрік Сміт, пілот літака, радить заздалегідь визначитися з «розкладом» польоту: читання книг, перегляд фільмів, сон, ігри, музика — просто продумайте заздалегідь, чим саме і в якій послідовності ви будете займатися під час польоту, та підготуйте все необхідне. Також варто враховувати, що інтернет на борту літака зазвичай не радує ні своєю якістю, ні тарифами, тому відмінним варіантом буде зайнятися справами, які не вимагають підключення до глобальної мережі, наприклад, відсортувати фотографії на лептопі.

____________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Брускетта з помідорами – літні рецепти італійської кухні

Пам’ятник мігрантам відкрили на Тернопільщині