in

Епіляції зони бікіні вдома та в салоні

Скоро почнеться пляжний сезок, море і купальники бікіні. Щоб у них виглядати ідеально, не досить схуднути або мати хорошу фігуру. Тіло повинне бути гладким, тим більше в зоні бікіні.

Сьогодні існує з десяток способів епіляції зони бікіні. Усі мають переваги та недоліки.

По-перше, зазначимо, що волосся в області бікіні можна піддати епіляції і депіляції. При епіляції волосся видаляють з коренем, тобто вищипують. При депіляції видаляється лише верхня частина волосини.

Епіляція бікіні вдома

Найдешевший і безболісний спосіб прибрати волосся з зони бікіні – гоління. Однак він недовговічний, вже на наступний день «поколювання» дадуть про себе знати. У гоління є серйозні недоліки: голитися доводиться часто, значить неминуче викликати подразнення, волосся відростає більш жорстким, тому колеться ще сильніше.

Креми (спреї, гелі) для депіляції теж поширений варіант. Ефект від них тримається трохи довше – дня три. Волоски, які з’являються на поверхні шкіри, колються трохи менше, ніж при голінні. Однак і ці засобі не позбавлені недоліків: алергічні реакції і навіть хімічні опіки.

Епіляція воском має два  варіанти: холодна і тепла. Спосіб дуже ефективний і «довгограючий», особливо гаряча воскова епіляція. Процедураособливо підходить для тих дівчат, які страждають від рясної «рослинності» на ногах або в області бікіні. Волоски видаляються з коренем, тому гладкою шкіра залишається протягом 4 тижнів.

Можна виконати воскову епіляцію вдома, проте з областю бікіні впоратися самостійно складно, та й боляче. Після епіляції волоски ростуть тонкі, а деякі взагалі перестають рости. З часом вона легше переноситься.

Недоліком процедури може стати вростання волосся, але цього можна легко уникнути, якщо ретельно видаляти залишки смоли (воску) і згодом робити м’який пілінг зони бікіні.

Шугарінг або епіляція цукром для області бікіні підходить дуже добре. Процедура практично безболісна, тому що цукрова тягучка не прилипає до шкіри, а волоски вириваються у напрямку їх росту, значить, вростати вони не будуть. Результат тримається близько 4 тижнів. До того ж тепла цукрова карамель приємна для шкіри, не викликає подразнень і алергії.

Чи підійде для бікіні електричний епілятор? Можна користуватися, якщо не боїтеся болю. Хоча сучасні моделі мають спеціальні насадки, які знижують больові відчуття, але все одно волосся виривається з коренем. Рости воно після епілятора не буде близько 3 тижнів.

Епіляція бікіні в салоні

В салоні ви можете зробити елерткоепіляцію бікіні. Електроепіляція дає можливість позбутися від волосків назавжди. Проте коштує вона чимало, та займає досить часу, тому що кожен волосок майстер вражає струмом окремо.

У цього методу також є недоліки: він діє тільки на пряме волосся. Після може з’явитися підвищена пігментація шкіри, волосся може вростати, можливі опіки і фолікуліт.

Трохи менше протипоказань має фотоепіляція, зокрема її не проводять на загорілій шкірі.

Лазерна епіляція, як і фотоепіляція, не діє на сиве, руде і світле волосся і має свої протипоказання.

Ультразвукова епіляція – складна процедура, яка поєднує в собі ультразвук і інгібітор росту зародкових клітин. Має багато протипоказань, серед них той же фолікуліт, гематоми і жорстке волосся.

Хочеться зауважити, що будь-який вид епіляції в салоні вимагає попереднього відвідання лікаря, який виявить протипоказання до процедури.

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Український нардеп шикарно відзначив ДН в Італії

Правила, які допоможуть уникнути сварок із сусідами по кондомініумі в Італії