in

Журавлина – найкорисніша ягода в світі

Лікувальні властивості журавлини були відомі ще в стародавні часи. Журавлина вважалася по-справжньому цілющою ягодою. Люди до цих пір вважають, що це приголомшливий джерело вітамінів, і сумніватися в корисних властивостях журавлини не доводиться.

 

Журавлина - найкорисніша ягода в світі

Чим корисна журавлина для здоров’я людини?

З застудою стикаються практично всі люди. У такий неприємний період ми докладаємо всіх зусиль, щоб швидше позбутися від неї. Крім медикаментозного лікування можна підтримати організм теплим журавлинним морсом. Вітамін С відмінний борець проти простудних захворювань. Крім того, що в журавлині багато вітамінів, вона володіє жарознижуючим засобом. Журавлина навіть може використовуватися як антибіотик, який бореться з різними інфекціями при захворюванні нирок, гастроентериті та інших. Під впливом журавлини бактерії буде складно прикріпитися до клітин, а також з палички вони перетворяться на форму кулі. У підсумку життєздатність бактерій знижується.

Антибактеріальні властивості журавлини згодяться як профілактичний засіб від гастриту і виразки. Доведено, що люди, які регулярно споживають напої або інші страви з журавлиною, мають менший ризик отримати виразку шлунка. Секрет журавлини полягає в тому, що її властивості перешкоджають hуlicobacter pylori, яка якраз і викликає цю виразку. У бактерій немає шансів залишитися на слизових шлунка. Але запам’ятайте, журавлина протипоказана людям, які вже мають діагноз виразка і дванадцятипала кишка.

За тим же принципом журавлина захищає людину від інфекцій сечового міхура. Бактерії не в змозі утриматися на стінках сечового міхура при постійному вживанні журавлини людиною.

Чим корисна журавлина для профілактики ракових захворювань?

Сік журавлини зв’язується в організмі людини з двома особливими ферментами, які здатні викликати рак, і активно перешкоджає появі ракових клітин. Вміщені в журавлині речовини захищають ДНК і не дають рости раковим клітинам товстого кишечника і простати.

Корисні властивості журавлини поширюються і на процеси старіння людського організму. У ягоді присутня велика кількість антиоксидантів. Вони, погашаючи негативну дію вільних радикалів в організмі, перешкоджають появі перших ознак старіння.

Журавлина корисна для зміцнення ясен. Для такого ефекту вам необхідність свіжу або заморожену журавлину, розтираючи її мовою і зубами.

pic

Чим корисна журавлина для вагітних?

Лікарі сходяться на думці, що журавлина незамінний помічник майбутніх мам при набряках під час вагітності, при варикозному розширенні вен, а також при підвищенні тиску. На початку вагітності журавлина корисна як полівітамінний засіб. Якщо жінку турбує цистит, то журавлина буде рекомендована як допоміжний засіб при його лікуванні.

Журавлина є натуральним ліками, які не зможуть нашкодити вам і вашому малюкові.

Корисні властивості журавлини для вагітних:

Від головного болю приймайте раз в день суміш меду і журавлини, размельченной в блендері. У разі розладу шлунка пийте відвар з журавлини 4 рази на день. Зробити його просто: 2 столові ложки журавлини залийте 0,5 л гарячої води, потім поставте на вогонь і дайте покипіти хвилин 10, обов’язково охолодіть і процідіть. Протипоказано таке лікування людям з підвищеною кислотністю шлунка.

Судячи з досвіду вагітних жінок, журавлина допомагає справлятися з токсикозом.Журавлина грає важливу роль в поліпшенні імунітету. Гормональні зміни під час вагітності знижують опірність жіночого організму до інфекційних захворювання, а вживання журавлини надасть вагітної прекрасну допомогу.

Сподобалася стаття? Поділіться нею у соціальних мережах. Дякуємо.

Джерело: http://a-yak.com/

_____________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як здивувати коханих у День святого Валентина

Краби, креветки, кальмари, мідії. Що треба знати про морепродукти