in

З італійських магазинів вилучено українські продукти з ГМО

   Італійська фінансова гвардія та інспекція з протидії шахрайству вилучила у 5 регіонах країни 1,5 тис. тонн фальшивих «біо»-продуктів, які насправді містили ГМО та пестициди і походили з України, Молдови та Індії.

У ході спільної операції з виявлення фальшивих продуктів «біо», яку назвали Green War, відомства виявили грубі порушення: перевірені ними кукурудза, соя, м’які сорти пшениці, насіння льону не відповідали визначеним харчовим стандартам, повідомляє Deutsche Welle.

Продукти, що містили ГМО, виявили, зокрема, у провінціях Марке, Емілії-Романьї, Сардинії, Молізе та Абруццо, через що розпочато слідство проти понад десятка підприємств (серед яких є і українські) і понад двадцяти осіб.

За попередніми висновками поліції, схема постачання фальшивих «біо»-продуктів виглядала так: українські та молдавські підприємства постачали злаки, прийом та розмитнення яких відбувалось на Мальті через італійську фірму, а потім фальшива «біо-їжа» з ГМО потрапляла до Італії, повідомляє італійська агенція новин il Velino.

При цьому сертифікати з результатами біохімічних аналізів та накладні про придатність товару до продажу видавали дві італійські лабораторії. Наразі з’ясовується ступінь їхньої відповідальності.

Варто зазначити, що ринок органічних продуктів під маркою «біо» в Італії минулого року зріс на 7,3 %.

Саме тому вони є привабливим товаром для шахраїв-підробників, вважають в Італійській конфедерації сільгоспвиробників.

На думку президента італійської екологічної організації FareAmbiente Вінченцо Пепе, «необхідно, щоб споживач мав інформацію про походження продуктів, отже й міг віддати перевагу їжі, виробленій в Італії, яка проходить суворий контроль, перед продуктами сумнівного закордонного походження».

http://racurs.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Підтримайте Злату Огневич на Євробаченні

Сицилія: боржник, якого виселяли з будинку, підпалив себе і членів сім‘ї