in

“Ліжка з’являються, коли хтось помирає”, – лікар розповів про переповнені реанімації в Україні

Реанімація Чернівецької обласної лікарні переповнена хворими на COVID-19. “Вільні місця з’являються лише тоді, коли хтось з пацієнтів помирає”- лікар. Побільшало серед важких хворих пацієнтів молодого віку.

Про черги в реанімацію в інтерв’ю Суспільному розповів лікар-анестезіолог Андрій Аносов. За його словами до реанімації потрапляють лише важкі хворі, які вже не можуть самостійно дихати. За останні місяці кількість тяжкохворих молодих пацієнтів значно збільшилася.

Читайте також: КОРОНАВІРУС В ІТАЛІЇ З’ЯВИВСЯ РАНІШЕ, НІЖ ВВАЖАЛОСЬ – ДОСЛІДЖЕННЯ

Вночі з середи на четвер взагалі була ситуація, коли ліжко, на якому помер пацієнт, фактично лишалося вільним півгодини. Тіло померлого ще перебувало у відділенні, а це ліжко перестелили, обробили і на нього була госпіталізована наступна пацієнтка,
– розповів лікар.

Також Андрій Аносов зазначив, що якщо на початку епідемії серед пацієнтів реанімації переважали літні люди, то зараз в реанімації побільшало пацієнтів молодого віку.

Якщо навесні, зазвичай, це були літні люди із значними супутніми патологіями, то зараз їх менше, бо, вибачте, вони вже вимерли. Наразі є пацієнти до 30 років. Ось на цьому тижні померла 27-річна дівчина,
– сказав Аносов.

Читайте також: ЯК ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ, ІТАЛІЯ РІЗДВО ЗУСТРІЧАТИМЕ

Лікар-анестезіолог Андрій Аносов працює з ковідними пацієнтами з початку пандемії, впродовж усіх 10 місяців у нього не було жодної відпустки.

Також лікар розповів про молодих колег, які разом з ним працюють у лікарні, які за його словами, ніколи не працювали за непандемічних умов.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Якщо нічого не робити, Україна наблизиться до італійського сценарію у січні, – Шмигаль

На Сицилії прокинувся вулкан Стромболі: фото, відео