in

Марчело Ліппі взяв провину за провал на себе. Італія згодна, футболісти – ні

Після бездарного програшу чемпіонів світу-2006 італійців команді Словаччини, що спричинив ганебний виліт Скуадри Адзурри з чемпіонату світу, всю провину на себе взяв тренер команди Марчело Ліппі. Так вважають і уболівальники, але футболісти збірної стали на захист свого наставника.

Марчело Ліппі: “Так, я приймаю всю відповідальність і не шукаю виправдань. Якщо команда підходить до такого важливого турніру з жахом у головах і серцях, якщо гравці не можуть показати, на що вони здатні, це провина тренера.

Я прошу вибачення в уболівальників, федерації та у решти. Я думав, що команда успішно зіграє на турнірі, але недостатньо добре підготував їх. Я чекав всього, але тільки не того, що сталося. І не того, як ми грали.

Мені шкода, що я завершую свою роботу на такій ноті. Я не чекав цього. Відповідальність повністю лежить на мені. Я робив вибір, я представляв цю команду в останніх трьох матчах. Я бажаю успіху своєму наступникові і всій команді в майбутньому”.

Вболівальники згодні, що головний винуватець – Ліппі. Авторитетна La Gazzetta dello Sport проводить опитування, в якому пропонується відповісти на питання “Хто винен у вильоті збірної після групового етапу?”.

Переважна більшість тих, хто проголосував – понад 70% – вибрали варіант “підбір команди Марчелло Ліппі”. Близько 30% вважають, що винні “сірість і пересічність італійського футболу”. Найменше, близько півтора відсотка тих, що проголосували, назвали причиною провалу “нефартом”.

Не стали ховатися від відповідальності за результат і провідні гравці збірної. За словами деяких з них, винні в тому, що трапилося саме вони, а не Ліппі.

Ріккардо Монтоліво: “Зараз ми переживаємо не найкращу ситуацію. Під час наших перших двох поєдинків усе було не так погано, але тепер все просто жахливо. Ми просто втратили голову. Словаччина виглядала набагато краще за нас. Вся провина лежить на нас, а не на Ліппі. Він – чудова людина і прекрасний тренер”.

Андреа Пірло: “Ми не змогли виграти жодного матчу в досить простій групі, це знак, що щось пішло не так з самого початку. Ми всі повинні взяти на себе відповідальність, ми всі винні. На жаль, все склалося саме так. Ми прибули на чемпіонат світу з великою кількістю нових гравців, сильним тиском, може, команда була не такою цілісною і сильною, як у 2006. Але ми повинні були зробити набагато більше. Коли я повернувся, я старався з усіх сил, але цього було недостатньо”.

Джанлука Дзамбротта: “Всі ми дуже пригнічені після вильоту. Але якщо ми заробили всього два очки в трьох матчах, це справедливо, ми не заслужили пройти далі. Тепер ми повинні забути про невдачу і почати новий цикл”.

Дженнаро Гаттузо: “Коли ми виграли чемпіонат світу, нам дали медалі, тепер нам повинні роздати ордени ганьби. І це буде справедливо. Весь італійський футбол повинен зупинитися і подивитися на себе. Сьогодні ми попадали на саме дно”.

Антоніо Ді Натале: “Засуджувати треба футболістів. Тренер дав нам все, але ми не змогли виграти жодного матчу. Нам потрібно було трохи більше удачі в останні 20 хвилин. Якщо ми залишаємо турнір після першого раунду, значить, не зробили достатньо, щоб пройти далі”.

Нагадаємо, Італія завершила груповий раунд ЧС-2010 на останньому місці в групі, набравши лише два очки в трьох матчах. Обігнала чинних чемпіонів світу, не рахуючи Парагвай і Словаччину, які вийшли з групи, навіть збірна Нової Зеландії.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До колонії для неповнолітніх з Італії передали святі мощі

Україна та Італія поглиблюватимуть співробітництво у торговельно-економічній та політичній сферах