in

Найдешевші супермаркети Італії. Де купувати, щоб заощаджувати?

«Скажи мені, де ви робите закупи і ми скажемо вам, як заощадити до 3500 єврона рік.» – Обіцяє італійська асоціація захисту прав споживачів «Альтроконсумо» – Це сума може залишитися у вашій кишені, якщо продуктовий магазин вибрати правильно».

 

Асоціація проводить щорічне опитування, в 885 магазинах по всій Італії. На основі отриманих результатів визначається торгова точка із найбільш вигідними цінами.

 

Щоб вибрати найдешевший супермаркет було проаналізовано ціни на понад один мільйон продуктів, що продаються через центри роздрібної торгівлі в 68 містах Італії.

 

Найдешевшим регіоном виявилася Тоскана. Тут на фірмові продукти витрачається 6,039 євро на рік, за ним слідує Венето, П’ємонт, Апулія, Умбрія і Лігурії. Найдорожчий регіон – у Валле-д’Аоста (€ 6636).

 

На інтерактивній карті, опублікованій на сайті Асоціації, виділено не тільки регіони, але й найдешевші продуктові магазини. Виберіть свій регіон і місто та дізнайтеся яка мережа супермаркетів є найдешевшою.

 

 

 

1

 

Якщо ви цінуєте бренд, ідіть в «Emisfero»

 

Найбільш часто у споживчому кошику сімей в Італії опиняються фірмові продукти: їжа, миючі засоби, господарські товари, із позначкою лідерів ринку. Видатки на ці продукти щороку складають 6 350 євро. Найбільш вигідним місцем для купівлі брендових товарів є «Emisfero», мережа гіпермаркетів поширених в північно-східних районах Італії.

 

Одразу на ним слідують два гіпермаркети і «Galassi» і «Familia Superstore». «Esselunga» також займає високу позицію в рейтингу.

 

Після чотири річного лідерства, несподівано опустився на четверту позицію за версією Альтроконсумо «U2 Supermercato», разом із «Auchan» і «Bennet». Обирайте марку «Iper»

 

Якщо ви купуєте товари із маркою супермаркетів, (тобто продукти, із позначкою мережевих магазинів), заощадження збільшуються і можу сягати 30%, або 1800 євро на рік. У цьому випадку, мережа із найдешевшими продуктами власної марки є «Iper». Тут харчі коштують на 43% менше, ніж ті ж продукти інших мереж.

 

Супермаркет U2 (що торік займав перше місце) також торгує дешевими продуктами, проте він знизився у рейтингу через малий асортимент – не усі мережі пропонують широкий вибір продукції, тому у них важко купити усе необхідне, виключно із продуктів цього типу.

 

1

 

Найдешевший? Eurospin

 

Найкращим вибором для тих, хто хочуть зробити якнайдешевші покупки і не звертають увагу на марку, є «жорсткі дискаунти», що допоможуть значно зберегти сімейний бюджет.

 

Представники Асоціації купили зразки кожної категорії продуктів за найнижчою запропонованою ціною. Найдешевшим виявилася мережа «Eurospin». За нею слідують «LD Market», «D-Più Discount», «Penny Market», «Lidl», «Md Discount», «In’s Mercato», «Prix Quality». Найгіршою виявився «Crai», де ціни були дорожчими до 74%.

 

Ті хто не купують фірмових продуктів гіпер та супермаркетів та надають перевагу дешевим дисконтам, економлять, в середньому 51%, тобто € 3100, з піками, які сягають 3500 євро, зокрема у Аості і Трієсті, де витрати на брендові продукти є найдорожчими по Італії.

 

____________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З яких причин Італія відмовляє у наданні статусу біженця?

Українці в Римі вимагають звільнити Савченко