in

Науковці вважають, що італійці поступово перетворюються у психів

Серед італійців було помічене зростання тривожних станів, хронічних хвороб, втім, як і збільшення числа непотрібних госпіталізацій. Про це повідомляє ТСН.

Такими є результати дослідження Міністерства охорони здоров’я Італії, присвяченого стану здоров’я жителів ЄС.

Загалом, згідно зі звітом міністерства, Італія постійно старіє, але в цілому є достатньо здорова країна, що займає третє місце в Європі за тривалістю життя. Так, з 1980 року на 60% скоротилася смертність від серцево-судинних захворювань, смертність від раку знизилася з 1990 року на 20%.

“Але ми все такі ж ліниві й полюбляємо покурити. Сигарети вбивають щорічно 70-83 тисяч людей”, – йдеться в звіті.

Також занепокоєння викликає й психічне здоров’я. Все більше людей приймають антидепресанти (за останні 10 років їх вживання виросло в два рази), за даними фармакологічного агентства.

Як підкреслив психолог, депресія народжується від глибокої незадоволеності, і причина — сучасне постмодерністське суспільство.

“Суспільство не терпить слабкості. Прояви страждання під забороною. Необхідно жити в штучній атмосфері гарного настрою. Меланхолія й смуток перетворилися на хвороби. Масове вживання антидепресантів вказує на те, що таблетки сприймаються як найкоротший шлях до усунення проблеми, навіть без спроби вирішити її” , – констатує Річчі.


Експрес online

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

МЗС в 2011 р. евакуював з-за кордону понад 1,3 тис. громадян України

Італія: “Якщо не жінки – то хто?”