in

Наші звички, що прискорюють процес старіння

Одні з найбільш ефективних способів звернути процес старіння назад – це активний спосіб життя і регулярне виконання фізичних вправ.

Кожен з нас боїться одного разу прокинутися і побачити в дзеркалі старезну, зморшкувату стару. Вік – це постійне нагадування про те, що всі ми смертні.

Існують прості способи звернути процес старіння назад. Одні з найбільш ефективних – це активний спосіб життя і регулярне виконання фізичних вправ.

Однак які б способи ми не використовували, від них не буде толку, якщо ви не звільнитися від описаних нижче 8 звичок. Відмовтеся від цих залежностей, і ви збережете здоров’я. Отже …

Ви відмовляєтеся щодня вчитися чомусь новому

Відмовляючись щодня вчитися чомусь і відкривати для себе щось нове, ви самі засуджуєте себе до посереднього життя.

До всього іншого, постійний інтелектуальний ріст розвиває в людині аналітичні здібності. Вона стає здатною набагато краще аналізувати як себе і своє життя, так і все, що відбувається навколо (в світі). Навчання надзвичайно позитивно позначається на наших когнітивних здібностях. Ви зрозуміли, до чого ми ведемо. Відмовляючись вчитися, ми старіємо швидше.

Ви не визнаєте медитацію

Медитація і йога надзвичайно корисні. Вони допоможуть вам забути про стресові ситуації, що відбуваються навколо вас, допоможуть сфокусувати увагу на собі.

Йога та медитація знижують рівень «гормонів стресу» в організмі людини. Щоденні медитації – прекрасний спосіб відновити сили.

Ви не стежите за харчуванням

Один із способів нашкодити своєму організму – недостатньо добре пережовувати їжу, яку ви споживаєте. Це створює величезне навантаження на травний тракт.

Ще одна шкідлива звичка – небажання контролювати кількість жирної і солодкої їжі, яку ви споживаєте. А це прямий шлях до проблем зі здоров’ям.

Ви мало рухаєтеся

У поєднанні з попередньою звичкою, це призводить до скупчення в організмі жирів і цукрів. Цей шкідливий для організму «коктейль» уповільнює процеси метаболізму, ви набираєте зайву вагу. Крім цього, підвищується артеріальний тиск і виникають інші серйозні проблеми зі здоров’ям.

Ви не контролюєте артеріальний тиск

Тут все гранично зрозуміло. Підвищений тиск – це явний симптом того, що тіло людини перебуває в стресі. Крім цього, підвищений тиск сам по собі є головною причиною стресу. Одним, словом, замкнуте коло.

Проблеми з тиском означають, що в організмі порушений кровообіг. Отже, до органів не надходить достатня кількість поживних речовин. Як підсумок – наш організм перестає функціонувати так, як повинен.

Підвищений тиск найгірше позначається на серці і мозку. Задумайтесь на секунду про те, які можуть бути наслідки. Що буде, якщо один з них і зовсім захандрить?

Ви не стежите за рівнем метаболізму

Найбільш явний симптом уповільненого метаболізму – різкий набір ваги. Подібний симптом говорить про те, що організм відчуває стрес і тому створює запаси жиру. Це і є той дзвіночок, який повинен сказати вам про те, що прийшов час для посилених тренувань.

Ви курите

Почати курити і поступово втягнутися – дуже легко. Ця звичка є однією з найголовніших причин раку легень і емболії кровоносних судин.

Куріння грає не останню роль у виникненні ряду інших проблем зі здоров’ям, починаючи з підвищеного тиску і закінчуючи симптомами діабету. Просто відмовтеся від цієї звички. Ви прекрасно обійдетеся без нікотину, він не потрібен вашому організму. Відмова від нікотину зробить ваше життя краще. Спробуйте.

Ви не живете сьогоденням

Багато з нас не живуть повноцінним життям. Ми тільки й робимо, що працюємо і витрачаємо час на рутину, а в перервах переводимо себе думками про минуле, яке не можемо змінити, і примарне майбутнє.

Чим більше ви будете просто насолоджуватися маленькими радощами життя, тим більше у вас буде шансів прожити довге і прекрасне життя.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 3.7]

Прийом проектів від громадських організацій в Італії на фінансування МЗС України

Працювала доглядальницею писала вірші. Історія заробітчанки в Італії