in

На Італію обрушилася сильна злива: Рим опинився під водою, є загиблі.

Найсильніший дощ з грозою обрушився на столицю Італії Рим. У результаті опинилися затопленими багато кварталів історичного центру міста, туристи здійснюють прогулянки по коліно у воді. Мер Рима Джанні Алеманно звернувся до уряду з проханням оголосити тут надзвичайний стан у зв’язку зі стихійним лихом. Він порівняв подію в столиці з землетрусом.


ФОТО

 

ВІДЕО

В результаті негоди в центрі Риму практично паралізовано автомобільний рух: десятки машин застрягли в “озері” у знаменитого пам’ятника “Уста правди”, неподалік від Капітолійського пагорба. Поліція убезпечує затоплені ділянки доріг, а міські служби намагаються відновити електропостачання у столиці, де через зливи порушено лінії електропередач, передає ИТАР-ТАСС.

Розгул стихії змусив владу міста закрити більше десятка станцій римського метрополітену, в тому числі станцію “Терміні” быля центрального вокзалу, яка є великим пересадочним вузлом, а також станцію “Оттовіано”, розташовану біля Ватикану. Рівень води в Тибрі піднявся до “червоної відмітки”.

Надходять перші повідомлення про загиблих в результаті лиха. З підвалу одного з будинків в римському районі Інфернетто пожежні витягли мертве тіло пенсіонера, а кілька людей вважаються зниклими без вісті. Співробітникам міської служби порятунку вдалося врятувати матір з дитиною з дому за кілька хвилин до його повного затоплення. Крім того, дорожня поліція витягла кілька людей з напівзатонулих автомобілів.

У рятувальних операціях задіяно карабінерів, 300 римських пожежних і загони, які прибули їм на допомогу з навколишніх районів.

Через негоду навіть президент Італії Джорджо Наполітано був змушений відкласти на кілька годин свій відліт до міста Піза, який був запланований на ранок. Довелося скасувати низку важливих зустрічей і засідань. Майже жоден з губернаторів італійських областей не зміг прибути на намічений на четвер “Форум регіонів”.

Зазначимо, що два місяці тому дощ і ураган обрушилися на центральну і південну Польщу. Екстрені служби чергували цілодобово, приймаючи сотні дзвінків. Є загиблі. За даними синоптиків, пориви вітру досягали 90 кілометрів на годину. Десятки будинків затоплено. У Варшаві злива порушила рух транспорту.

http://newsru.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Катастрофічна злива у Римі (ВІДЕО)

Кому потрібно паплюжити імідж українців?