in

Не Венеціанському кінофестивалі буде представлено документальні фільми українських кіномитців

   На 72-му міжнародному Венеціанському кінофестивалі буде представлено дві стрічки українських кінорежисерів. Як зазначено у оприлюдненій на сайті програмі, у секції «Поза конкурсом», в якій беруть участь уже визнані автори, демонструватимуться стрічки Сергія Лозниці та Євгена Афінеєвського.

Нова документальна стрічка Сергія Лозниці носить назву «Подія» (The Event). Участь у фестивалі вона бере як кінокартина виробництва Голландії та Бельгії.

Євгеній Афінеєвський представить документальну стрічку «Зима у вогні» (Winter on Fire) виробництва України. 2015-го року пан Афінееєвський виступив автором документальної стрічки про події  Революції Гідності «Молитва за Україну».

Крім того, в програмі «Поза конкурсом» будуть показані фільми «Прослуховування» Мартіна Скорсезе, «Чорна месса» Скотта Купера, «Іди зі мною» Деніела Альфредсона, «Де Пальма» Ноа Баумбаха і Джейка Пэлтроу та інші.

В міжнародному конкурсі кінофестивалю змагатиметься 21 фільм. Серед них – «Франкофонія» Олександра Сокурова, «Пам’ятай» Атома Агояна,  Anomaisa Чарлі Кауфмана й Дюка Джонсона та інші стрічки.

До конкурсної програми «Горизонти», в якій представлені ігрові та документальні стрічки, що репрезентують нові тенденції в розвитку кінематографа, увійшло 33 кінокартини – фільми виробництва Франції, Італії, Великобританії, Мексики та копродукційні стрічки.

Міжнародне журі Венеціанського кінофестивалю очолить відомий мексиканський кінорежисер, сценарист і продюсер, володар нагороди Венеційського кінофестивалю за сценарій фільму «І твою маму теж» Альфонсо Куарон.

Нагадаємо, Венеціанський кінофестиваль  було засновано1932 року за ініціативи Беніто Муссоліні як кінематографічну частину Венеціанського бієнале. Проводиться він з 2-го по 12-те вересня на острові Лідо.

Найбільшою кількістю нагород за час існування фестивалю було відзначено роботи Лукіно Вісконті – п’ять премій (одна головна). Неодноразово отримували нагороди Луї Маль, Жан-Люк Годар, Роберт Флаерті, Еліа Казан.

У 2014-му році у програмі «Поза конкурсом» демонструвалася стрічка «Майдан» Сергія Лозниці.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ліквідовано канал контрабандного постачання наркотичних ліків із Італії до України

34-річний українець покінчив із життям у Пескарі.