in

Обама: нові санкції проти Росії на підході

   Президент США Барак Обама заявив, що Росія не зупинила дії проросійських ополченців в Україні. За його словами, Москва і далі дозволяє озброєним зловмисникам захоплювати приміщення

Барак Обама заявив, що Росія не поважає умови Женевської угоди, спрямовані на ослаблення напруженості в Україні. ‘’Досі ми бачили, як вони не дотримуються духу Женевської угоди’’ – сказав пан Обама.

За його словами, якщо це триватиме і надалі, будуть застосовуватися нові санкції. При цьому Барак Обама зазначив, що США мають залучитися підтримкою союзників при застосуванні нового економічного тиску на Росію.

Дзеркальні обвинувачення
Росія і США вкотре обмінюються обвинуваченнями у невиконанні Женевських домовленостей.
Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив США у тому, що вони «всім заправляють в Україні».

За його словами, досить показовим є те, що влада в Києві оголосила про відновлення антитерористичної операції під час візиту віце-президента США Джо Байдена до України.

Пан Лавров звинуватив Київ у порушенні умов Женевської угоди, досягнутої 17 квітня на переговорах між керівниками зовнішньополітичних відомств США, ЄС, Росії та України.

Звинувачення Лаврова стали дзеркальним відображенням звинувачень Вашингтона на адресу Москви.
ЄС і США наполягають на тому, що за озброєними проросійськими активістами в Україні стоять російські військові і що Москва сама порушує Женевські домовленості.

«Ми багато чого чули від російських представників. Ми не дозволимо перетворити це на нескінченний процес. Залишилося зовсім небагато часу на те, щоб досягти поступу, – попередив Джо Байден у Києві.
Під час зустрічі з українським керівництвом, віце-президент США Джо Байден закликав Росію припинити розмови і почати діяти, додавши, що подальша провокаційна поведінка Росії призведе до жорсткіших заходів у відповідь і до її подальшої ізоляції

Показові військові навчання
Тим часом перші американські військові прибули до Польщі, ще 450 військових найближчими днями мають прибути до Естонії, Латвії та Литви. Військові планують взяти участь у навчаннях, які проходитимуть у Польщі і країнах Балтії. Вашингтон заявив, що у зв’язку з агресією Росії збільшить присутність у регіоні задля посилення безпеки партнерів по НАТО.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Жити по-новому вже зараз, а не колись у далекому майбутньому Програма Петра Порошенка

Яценюк знайшов підтримку України в Римі та Ватикані