in

Ожиріння викликає не переїдання, а малорухливість

   Британська преса пише про пільги для парламентарів, нестачу інженерів у британських компаніях, дискримінацію вагітних та зміни в їстівних звичках британців.

Пільги для парламентарів

Близько 340 членів британського парламенту подали заяви на компенсацію витрат за спожиту електроенергію та опалення з березня 2012 по березень 2013 років на загальну суму 200 тис фунтів (2,6 млн гривень), пише Daily Mail.

“Політики, багато з яких є мультимільйонерами, користуються привілеєм тоді, як безліч людей з останніх сил намагаються сплатити рахунки за комунальні послуги, що постійно зростають”, – продовжує видання.

Серед тих, хто не відмовив собі у задоволенні отримати державні кошти, є навіть лідер Лейбористів Ед Мілібанд, який взяв із держбюджету 403 фунти на покриття витрат у своєму будинку в окрузі Донкастер, та заступник прем’єр-міністра Нік Клегг, який компенсував за рахунок платників податків 254 фунти, витрачені на оплату газу та електрики в будинку в окрузі Шеффілд.

Своєю чергою, прем’єр Девід Кемерон пільгою не скористався. Натомість людиною, якій з усіх політиків компенсували найбільше витрат, став депутат від правлячої Консервативної партії Надхім Захаві. “Зірка, що сходить” та член політради Кемерона отримав компенсацію у майже 6 тисяч фунтів за спожиту електрику у своєму будинку вартістю 1 млн фунтів у Стретфорді-на-Ейвоні.

Такі витрати зазнають нещадної критики як від політиків, так і від пересічних громадян. Член парламенту від лейбористської партії Джон Манн, який не витратив жодного бюджетного пенні на сплату комунальних послуг, вважає, що “будуть люди, включно з пенсіонерами, які не зможуть дозволити собі опалювати власні будинки. Вони розлютяться, коли дізнаються, що члени парламенту, які можуть дозволити собі платити за послуги, подають заяви на такі великі компенсації”.

“Можливо, члени парламенту, які подали заяви, мають почати вдягати тепліші светри”, – додає пан Манн.

Daily Mail нагадує, що за правилами британського парламенту народні обранці можуть вимагати компенсацію за комунальні послуги у своєму другому будинку в окрузі на суму в 20 100 фунтів.

Нестача власних кадрів

Трудові мігранти складають 20% робочої сили в “стратегічно важливих” галузях промисловості, таких як нафтогазовидобування, пише Daily Telegraph з посиланням на урядове дослідження.

“Компанії змушені покладатися на іноземних робітників”, оскільки британські діти “продовжують уникати математики та точних наук в школі”, – веде далі видання.

Згідно з дослідженням, “нестача настільки гостра”, що на технічних спеціальностях в університетах навчається близько третини іноземців.

Автори дослідження закликають уряд піти на рішучі дії, які б допомогли задовольнити потребу в інженерах за рахунок британців.

Дослідження вказує на те, що за останній рік на роботу в Британії влаштувалися 225 тисяч іноземців і лише 192 тисячі британців.

“Наш обов’язок перед молоддю є навчити її тим спеціальностям, включаючи інженерні, яких британська промисловість та британська економіка потребують зараз і потребуватимуть в майбутньому, і які можуть запропонувати якомога більшій кількості молодих людей успішну та довгострокову кар’єру”, – пишуть автори дослідження.

Дискримінація вагітних

Британський уряд розпочав дослідження дискримінаційного ставлення до вагітних жінок, пише Independent.

На такий крок уряд підштовхнула велика кількість скарг від жінок. Починаючи з 2007 року близько дев’яти тисяч жінок звернулися до судів з позовами проти роботодавців.

“Існують докази, що рецесія зробила дискримінацію з боку роботодавців поширенішою і більш кричущою”, – продовжує видання.

“Це неприйнятно. Я переконана, що ми вирішимо ці систематичні проблеми, що змушують жінок почуватися недооціненими та покараними”, – пообіцяла міністр у справах жінок та рівності Марія Міллер.

Її колега з тіньового уряду Лейбористської партії, Глорія Де Пьєро, привітала урядову ініціативу: “Ми закликали уряд місяцями належним чином дослідити масштаби дискримінації через вагітність, тому це приємна новина”. Водночас, пані Де Пьєро звинуватила уряд у зниженні фінансової підтримки для жінок, що народжують.

Скажи мені, що ти їси…

Дослідження британських звичок харчування виявили декілька “тривожних тенденцій”, пише Guardian.

За даними першого дослідження, витрати на безалкогольні напої та бутербродну їжу постійно зростають протягом останніх 30 років.

“Водночас, середня кількість придбаних калорій знизилися”, – пише видання і робить висновок, що високий рівень ожиріння в країні пояснюється зниженням у фізичній активності, а не переїданням.

Друге дослідження аналізувало зміни в харчування починаючи з кризи 2008 року. Дослідники з’ясували, що середньостатистична британська родина скоротила свої витрати на їжу в середньому на 8,5%. Наразі британці купують менше овочів і фруктів і більше технологічно оброблених продуктів. Крім того, споживачі стали надавати перевагу цукру та насиченим жирам, підсумовує результати дослідження Guardian.

Огляд підготував Ілля Глущенков, Служба моніторингу ВВС.

http://www.bbc.co.uk/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Блаженнійший Святослав з єпископами Синоду УГКЦ помоляться за жертви Голодомору (АНОНС)

У світ вийшов довідник іноземних громад в Римі