in

Особливості відпочинку в Італії: чого не варто робити

Щоб відпустка, проведена в Італії, пройшла на ура і залишила після себе тільки приємні враження, мандрівникам варто обов’язково враховувати деякі тонкощі. Невеликі, але досить несподівані.

 

 

Відпочинок в Італії, яскравій, сонячній країні сьогодні дуже популярний серед туристів з України.

Особливості відпочинку в Італії багатьом можуть здатися незвичайними, цікавими або навіть дивними, але ознайомитися з цим списком все ж варто, особливо якщо ви збираєтеся відвідати цю країну вперше.

1. Мовний бар’єр в Італії

У багатьох європейських країнах англійська мова досить поширена. Але в Італії з цим питанням все трохи по-іншому.

Якщо обраний вами готель розташований у великому місті, наприклад, в Римі чи Неаполі, шанси більш-менш вільного спілкування на будь-якій іншою мовою, крім італійської можливі, але у провінції розраховувати на подібну розкіш варто не завжди. Те саме стосується ресторанів, магазинів і туристичних пам’яток. Обов’язково запасіться українсько-італійським розмовником.

 

 

2. Спілкування з італійцями

Італійці дуже товариські, вони люблять поговорити – багато, швидко і голосно, з великим задоволенням дають поради, що іноді викликає нерозуміння у іноземних туристів, опинилися вперше в Італії. Якщо особливих проблем з мовним бар’єром у співрозмовника немає, йому обов’язково розкажуть, покажуть і наполегливо порадять безліч найрізноманітніших речей, причому досить несподіваних.

 

 

3. Правила поведінки в Італії

Італія – країна, із м’яким кліматом, де більшу частину року доречно носити легкий одяг з натуральних тканин, але подібні наряди будуть доречні не скрізь. Наприклад, жінку в дуже відкритій або короткій сукні, чи чоловіка у майці,  не пустять на територію святих місць — храмів та релігійних пам’яток.

Якщо ви плануєте відвідати подібні туристичні об’єкти, обирайте не дуже відвертий одяг, або прихопіть із собою накидку або широкий шарф, які можна накинути на оголені плечі.

 

4. Особливості паркування в Італії

Цей пункт буде особливо корисний тим, хто подорожує по Італії на власному автомобілі або бере машину в оренду: у цій країні паркувальні місця маркуються по-особливому. Місця, розмічені білою фарбою, означають безкоштовну стоянку для всіх, жовта – тільки для водіїв з обмеженими можливостями. Синьою фарбою позначені платні парковки, а рожевою – стоянкові місця для вагітних жінок.

Також обов’язково варто звертати увагу на знаки. Наприклад, табличкою з текстом «Zona di Rimozione» відзначені ділянки, з яких припарковані автомобілі забираються евакуаторами, а «Divieto di Sosta» означає повну заборону паркування.

5. Дороги в Італії

Подорожуючи по Італії на автомобілі,  варто враховувати особливості місцевих доріг: якість платних трас і автострад тут, звичайно, на висоті, але альтернативні безкоштовні дороги можуть піднести чимало сюрпризів.

Велика кількість коротких доріг, позначених на картах Google і GPS, насправді можуть виявитися у поганому стані. Вузьке дорожнє полотно з одностороннім рухом, безліч вибоїн, відсутність ліхтарів і навіть асфальту – неприємний сюрприз для автолюбитель, який обрав короткий маршрут безкоштовною дорогою.

 

 

6. Пунктуальність в Італії

Пунктуальність не є характерна італійцям, особливо її південних регіонів. Якщо вам призначили зустріч, наприклад, на 17:00, то будьте готові почекати мінімум 10-15 хвилин — це, практично, не вважається тут запізненням.

Крім того, в маленький містечках та селах Італії магазини і ресторани можуть починати свій робочий день пізніше, а закінчувати раніше, ніж вказано на вивісці, чи раптово закриватися на обід, не передбачений у робочому графіку.

 

7. Італійська кухня

В кожному регіоні країни італійська кухня своя, тому, якщо ви хочете побалувати себе традиційними італійськими ласощами, варто дізнатися, де саме в Італії його готують за оригінальною рецептурою. Напевно, єдиним винятком буде десерт тірамісу — незважаючи що його батьківщиною вважається Венето і Ломбардія, його можна замовляти практично в будь-якому ресторані або кафе Італії – він буде незмінно смачним.

 

 

Якщо ви не хочете почути, як італійські офіціанти вміють кричати, в жодному разі не притрушуйте страви з морепродуктів з сиром. Тут це вважають гріхом, мезальянсом і варварством в одному флаконі, жоден італієць (за винятком ексцентричної молоді) так не робитиме. Той же ефект може викликати розрізання спагетті столовим ножем – мало хто з італійців може спокійно дивитися на подібну сцену.

_______________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія в Україні: Венеціанський дворик у Тернополі

Роумінг в країнах ЄС