in

Папа Франциск закликав не ображати геїв, а інтегрувати їх у суспільство

   Папа Римський Франциск, спробував захистити від дискримінації представників сексуальних меншин, заявивши, що до них слід ставитися лояльно.

За його словами, людей іншої сексуальної орієнтації не потрібно засуджувати і викидати з товариства, хоч Церква і вважає гомосексуальні акти великим гріхом, повідомляє NEWSru.com з посиланням на Reuters.

“Якщо людина є геєм, але має добру волю і шукає Бога, то хто я такий, щоб судити її?” – сказав понтифік.

Він послався на статут Римсько-католицької церкви: “Катехізис католицької церкви пояснює це дуже добре. У ньому йдеться, що вони (геї) не повинні бути ізольовані через це (орієнтацію), але їх слід інтегрувати в суспільство”.

Він додав: “Ми повинні бути братами”.

Франциск розповів про свої погляди журналістам у тривалому інтерв’ю, взятому під час польоту з Бразилії до Італії. На даний момент понтифік є найбільш лояльним стосовно геїв Папою Римським.

Також глава Римсько-католицької церкви висловився щодо жінок-священиків, але в цьому питанні він виявився непохитним.

“Церква казала і каже: “Ні”. Ці двері зачинені”, – наголосив Франциск. За його словами, заборона приймати жінкам сан була остаточною. У той же час він хотів віддати в їхні руки більше керівних посад в адміністрації Церкви.

Також Франциск розповів про Банк Ватикану, в якому назріли великі проблеми. Італійський суд розслідує кілька справ щодо банку Works of Religion, який, за даними слідства, підозрюють у відмиванні грошей. За словами Папи, банк буде реформований або закрито повністю.

“Ми повинні знайти рішення, – сказав він. – Але в будь-якому випадку ця організація повинна стати прозорою і чесною”. За словами понтифіка, банк може стати благодійним фондом, а може і зовсім перестати існувати.

Нагадаємо, що Папа Римський повернувся після тижневого туру по Бразилії, апогеєм якого став фестиваль на пляжі Копакабана в Ріо-де-Жанейро, де зібралися більш як три мільйони осіб.

Раніше повідомлялося, що Франциск в новій енцикліці нагадав вірянам, що католицька церква визнає шлюб лише як союз між чоловіком і жінкою.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Л. Новохатько: Традиція стажування українських талановитих співаків в Мілані поновилася

Іван Павло II буде зарахований до лику святих у грудні