in

Помпеї потребують порятунку

Уряд Італії на чолі з Маріо Монті підготував проект з порятунку давньоримського міста Помпеї, який внесено в список Культурної спадщини ЮНЕСКО.

Багатомільйонний план з реставрації й підтримки 66 гектарів знаменитого на увесь світ археологічного комплексу на загальну суму 105 мільйонів євро має бути повністю виконаний до грудня 2015 року. Грощі на збереження цього унікального пам’ятника культури виділені з Європейського фонду регіонального розвитку.

Свої підписи під документом у четвер у префектурі Неаполя поставили, зокрема, прем’єр-міністр Монті, глава МВС Анна Марія Канчеллієрі й міністр культурної спадщини Лоренцо Орнагі в присутності мера Неаполя Луіджи де Маджистриса й глави області Кампанія Стефано Кальдоро.

Грандіозний проект з порятунку комплексу Помпеї містить у собі п’ять основних напрямків: дослідження й діагностика, зміцнення існуючих будівель, поліпшення сервісу для відвідувачів, підвищення рівня системи безпеки й відеоспостереження й посилення організаційної структури.// РІА “Новини”

 

http://fakty.ictv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія відкладає бюджетну економію

Італійські українці готуються святкувати День матері. (АНОНС)