in

П’ять помилок при лікуванні застуди

   Лікарі назвали типові помилки, які допускають люди, намагаючись самотужки позбутися простудних захворювань.
 

1. Переносити хворобу на ногах. Якщо при перших симптомах застуди (нежить, невисока температура) залишитися вдома і розпочати лікування, з хворобою можна справитися за декілька днів.
 
2.Нерозбірливість у ліках. Комбінація різних медпрепаратів, без консультації лікаря, може викликати непередбачувану побічну дію. Пам’ятайте, багато ліків, які широко рекламують, лише знімають симптоми, але не лікують.
 
3.Не читання інструкції. Ліки мають свої показання і протипоказання. Порушення дозування, непереносимість одного із складників препарату, можуть погіршити стан. Скажімо, аспирин і анальгін могуть викликати бронхоспазм у людей з астмою.
 
4.Вживання антибіотиків. У 20-50% випадків вживання антибіотиків при симптомах застуди неефективний. А бездумне і неконтрольоване їх уживання призведе до того, що небезпечні бактерії стають до них нечуттєвими. Антибіотики за призначенням лікаря потрібні тоді, коли ГРЗ закінчилося ускладненням (ангіна, запалення легень).
 
5.Бездумне використання народних засобів. У деяких людей є алергія на лікувальні трави, малину. Тоді до симптомів застуди додасться ще й ознаки алергії ( висипка, біль у горлі, нежить).

http://www.gazeta.lviv.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська гірськолижниця: Сочі – це антипод того, яким повинне бути Олімпійське місто

Прикордонна арифметика