in

П’ять швидких і оригінальних способів зробити красиві крашанки

Фарбовані яйця прийнято подавати не тільки до Великоднього столу, але і обмінюватися ними весь Великодній тиждень

Яйце – символ життя. Легенда свідчить, що на Великдень Марія Магдалина подала Римському Імператору Тиверія яйце, забарвлене в червоний колір – колір крові, пролитої Христом на хресті. На яйці було написано “Х.В.”, тобто “Христос Воскрес!” – Звідси і пішов звичай фарбувати яйця на Великдень.

Цибулиння – найбільш традиційний і здоровий барвник

Це найвідоміший і доступний всім спосіб. Яйця можна пофарбувати в кольори від жовтого до червоно-коричневого. Колір залежить від концентрації відвару. Приготуйте відвар з цибулиння, дайте йому настоятися. Якщо ви хочете, щоб колір був більш насиченим, лушпиння треба взяти побільше, і варити його близько півгодини до того, як у відвар опускати яйця. Воду з ними довести до кипіння, варити десять хвилин.

Різнокольоровий овочевий барвник

Можна пофарбувати яйця в різні кольори соками овочів і рослин. Для цього способу вам будуть потрібні вже варені яйця. Натріть їх соком – буряковим, морквяним, шпинатним.

“В цяточку” за допомогою рисових зерен

Якщо ви хочете здивувати всіх, скористайтеся незвичайними способами фарбування яєць. Яйця “в цяточку” вийдуть у вас, якщо ви обваляєте мокре яйце в рисі, щільно загорнете його в марлю (кінці зв’яжіть ниткою) і зварете в цибулинні звичайним способом.

“Мармурові візерунки” – цибулиння або нитки

Щоб на яйцях були “мармурові візерунки” – обгорніть їх в лушпинні цибулі і також загорніть в марлю. Точно так само можна обв’язати яйця звичайними нитками (можна різнокольоровими) – на них будуть цікаві візерунки.

“Гілки дерев” – петрушка

“Гілки дерев” і рослинні візерунки можна зобразити на яйцях, прив’язавши до них гілочки звичайної петрушки (зверху, як правило, оберніть яйце в марлю і проваріть в відварі лушпиння).

Спеціальні фарбувальні засоби

Спеціальну фарбу для яєць продають в магазинах продуктів. Для забарвлення залийте яйця водою, додайте ложку оцту і фарби і кип’ятіть 15 хвилин.

Хитрощі для “крашанок”:

  • Щоб яйця при варінні не лопнули, їх треба близько години потримати в теплі або при кімнатній температурі, при варінні у воду можна додати столову ложку солі.
  • Перед тим, як фарбувати яйця, протріть їх спиртом – фарба буде лягати рівніше.
  • Щоб яйця після фарбування блищали, змастіть їх рослинною олією.

    Якщо ви робите крашанки по інакшому, то напишіть метод в коментарях!

______________________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці готуються до святкування Дня матері-2016 у Римі

Італійський референдум про нафтові платформи не матиме сили