in

Секрети італійської дієти — продовжує життя і захищає від раку

Ми всі чули про те, що італійська кухня вважається найкориснішою в світі. Які секрети готова розкрити нам італійська дієта?

Дослідження показали, що середземноморський раціон харчування має безліч достоїнств і надзвичайно корисний для здоров’я, зокрема, він знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань і раку, і продовжує життя.

Їжте неквапливо

Ні для кого не секрет, що італійці, як і інші жителі Середземномор’я, не тільки вміють отримувати задоволення від процесу приготування їжі, але і насолоджуватися результатами своїх кулінарних умінь. За їжею вони відпочивають і спілкуються, проводячи за столом кілька годин на день. Тим не менш, навіть таке тривале перебування за обіднім столом не призводить до переїдання і ожиріння.

Також очевидно, що типова італійська їжа сильно відрізняється від того, що можна побачити в меню американських ресторанів італійської кухні. Основа автентичної італійської кухні — фрукти, овочі, квасоля, риба, птиця, оливкова олія, помідори, молочні продукти, червоне вино і дуже мало яловичини і баранини.

Італійці зазвичай починають день з порівняно невеликого сніданку: кава з молоком (а не з вершками або вершками і молоком), каші і невеликого здобного рогалики (cornetto). Меню ланчу залежить від особистих переваг і географії, але, як правило, включає «перша страва» і «друга страва», наприклад, бутерброд і салат або невелику тарілку пасти, шматочок риби або курки і порцію овочів.

Обід — головний прийом їжі, але подають його не занадто пізно (щоб їжа встигла перетравитися). На обід прийнято подавати пасту з томатним або овочевим соусом; невелику порцію риби або м’яса; овочі; фрукти і десерт. Переважний напій — мінеральна вода, а також келих червоного вина. Всі порції, як правило, невеликі в порівнянні із звичними для нас величезними порціями.

Умійте зупинитися, коли наїлися

Італійці не вважають калорій тому, що вміють вчасно зупинитися, коли не вгамували голод — вони їдять за велінням шлунка, а не голови, а оскільки обідають неквапливо, то отримують сигнал про те, що наїлися, і можуть просто насолодитися кавою і приємною компанією. Додайте до цього середземноморську кухню з достатком фруктів, овочів, рибні страви кілька разів на тиждень, пісне м’ясо або курку, хліб з борошна із цільного зерна, оливкова олія і червоне вино. Все це подовжує італійцям життя.

Крім того, свою потребу в солодкому італійці задовольняють фруктами, а не більш калорійними десертами. Типовий італійський десерт — fighi е albicocce, свіжі інжир і абрикоси з саду. У південних районах Італії основу десертів, наприклад, Gelato (вершкового та фруктового морозива ручної роботи) складають величезні лимони.

Жодних дієт!
Утримайтеся від смажених страв і сметанних соусів з пастою. Замість цього вибирайте салат з , простий овочевий соус для пасти і оливкову олію. Для приправи використовуйте спеції, лимон, оцет, каперси і інші ароматні низькокалорійні продукти.

Середземноморська кухня не лише дуже корисна, але й дуже смачна. Вино, вишукані сорти сиру і соковиті ароматні морепродукти — це розкіш, різноманітність і плюс до цього ще й користь для здоров’я.

________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Невільницька пастка українських заробітчанок

Допоможіть знайти Вікторію Єршову