in

Славетний острів, описаний в романі Дюма, захопили щури

Знаменитий італійський острів Монтекрісто в Тоскані, описаний в романі Дюма, виявився у владі чорних пацюків, повідомляє видання Corriere della Sera. Загальна площа острова – 10 квадратних кілометрів. Однак пацюки розплодилися так, що тепер на кожен квадратний метр припадає по одному гризуну.

Якщо не вважати щурячих полчищ, острів практично незаселений. На ньому проживають тільки сторож і його сім’я, інформує newsru.

Проте там є пам’ятки, які приваблюють туристів: вілла 18 століття, руїни древнього монастиря і печера Святого Мамільяно – архієпископа Палермо. У статті висловлюється припущення, що саме туристи, приїхавши на острів, й завезли на нього щурів на своїх суднах, передає РІА “Новости”.

Таке вторгнення гризунів, які неймовірно розплодилися, завдає серйозної шкоди екологічній системі Монтекрісто, що є охороняється зоною, котра забороняє навіть купатися там. Тому міністерство сільського господарства Тоскани за підтримки Європейського союзу вже в січні приступить до знищення гризунів. Отруйні гранули загальним обсягом 26 тонн планують розпорошувати з повітря за допомогою авіації.

Проти антищурячої акції вже виступили захисники екології. Вони побоюються, що токсичні речовини завдадуть шкоди місцевій фауні, в тому числі і морській.

Директор заповідника Франка Дзанікеллі запевняє, що роботи по знищенню гризунів будуть проводитися з граничною обережністю. За її словами, аналогічний метод вже був успішно застосований на острові Сардинія.

 

Експрес online

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Причиною аварії Costa Concordia став людський чинник

Роман Горяйнов: «На борту Коста Конкордії було 38 українців»