in

Терракт в італійській школі здійснено із помсти?

   Мотиви зловмисника, що влаштував вибух біля школи в італійському Бріндізі, досі не до кінця зрозумілі. Підозрюваного 68-річного Джованні Вантаджатто взяли під варту у середу. Якщо вірити місцевим ЗМІ, підозрюваний не планував атаки на школу. Його ціллю був суд, що розташований неподалік. Чоловік мав зуб на судочинців, тому що йому не заплатили компенацію як жертві шахрайства.

“Він зізнався, що здетонував вибухівку зранку, а не вночі, бо уночі там нікого не було. А от про мотиви свого злочину він не хотів розповідати”, – заявив прокурор.

Посилаючись на місцеву пресу, затриманий спробував підірвати будівлю суду, але там було багато охорони, і він пішов до школи поблизу.

“Цей чоловік, якщо його можна назвати чоловіком, він – не батько. З цією історією він зруйнував і мою, і свою сім‘ю”, – заявив батько убитої вибухом дівчинки.

Затриманий Вантаджатто доволі заможний чоловік, йому належить великий склад пального. Він виховує 2 доньок.

В результаті вибуху бомби, складеної з кількох газових балонів, загинула 16-річна учениця коледжу в Бріндізі. Ще 5 людей зазнали поранень. Версії теракту чи помсти мафіозі італійська поліція відкинула.


Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ватикан просить кримінального покарання за витік інформації

Євген Бурда. Життя дітей українських іммігрантів під музику Шопена