in

Україна – держава, яку забув власний уряд, – італійський художник

   Італійський художник-коміксист Ігорт Тювері провів 2008 і 2009 рік в Україні, щоб з’ясувати, як українці живуть після комунізму. Ігорт побачив «опущену країну», пише Tagesspiegel.

«Фінансова криза залишила свої сліди, навіть менеджери не можуть собі дозволити квартиру в Дніпропетровську. Ринок нерухомості контролюється мафією, тисячам людей доводиться щодня годинами чекати автобус, щоб поїхати додому. Країна велика і родюча, але поля колишньої житниці Європи давно пустують », – цитує Тювері автор статті Ерік Венк.

Тювері, досліджуючи українську дійсність, розуміє, що зрозуміти її можна тільки через минуле.

«У спогадах багатьох українців центральне місце займає Голодомор – голод, влаштований Сталіним у 1932 році, коли урожай мільйонів селян було конфісковано. Кордони були закриті, а голодуюче населення було залишене саме собі … Україна до сьогоднішнього дня намагається домогтися визнання Голодомору геноцидом. Це зробила 21 країна, і Німеччина не входить до їх числа », – додає автор.

«Україна, намальована Ігортом, – статична, меланхолійна країна, де час зупинився. Її забули: забуло власний уряд, Європа, історія. Про майбутнє не думають, про минуле майже не говорять », – зазначив автор статті.

http://www.day.kiev.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Реформаторам” перепало на горіхи від Януковича

Запрошуємо у Рим, на конференцію, присвячену Тарасу Шевченку