in

У Парижі з’явився пам’ятник італійській працівниці з обличчям Карли Бруні (фото)

   Двометровий пам’ятник італійським робітникам, для якого позувала колишня перша леді Франції Карла Бруні-Саркозі, встановлений в паризькому передмісті Ножан-сюр-Марн і буде офіційно відкрито у вересні.

Рішення про створення пам’ятника у дворі нового житлового комплексу “Маленька Італія” було прийнято на муніципальній раді Ножан-сюр-Марн ще в 2011 році.

За даними ЗМІ, представлена ​​на постаменті жінка в робочому одязі з обличчям першої леді зображує одну з безлічі італійок, які приїхали в місто в 1860-х роках. Їх чоловіки працювали на будівництвах, а жінки влаштовувалися в майстерні, в тому числі з виробництва декоративного пера.

У лютому стало відомо, що мер міста, член партії Ніколя Саркозі “Союз за народний рух” хоче надати пам’ятнику схожість з дружиною президента. ЗМІ повідомили, що Карла Бруні з задоволенням і безкоштовно позувала скульптору Елізабет Сібо, роботи якої подобаються колишній першій леді.

В розпал президентської кампанії соціалістична опозиція виступила з різкою критикою проекту, враховуючи, що створення пам’ятника мало наполовину фінансуватися з міського бюджету. Ця критика була врахована, і скульптуру вартістю 82 тисяч євро повністю оплатила компанія-забудовник Cogedim.

Вранці у вівторок статую було встановлено, але офіційне відкриття пам’ятника заплановано на 21 вересня. До цього моменту скульптура буде прихована під брезентом.

Як зазначає видання Parisien, деякі місцеві жителі вважають Бруні, італійку за походженням, не зовсім вдалою моделлю.

“Чому б тоді не вибрати моделлю королеву Англії? Вона не може представляти робітників”, – заявив виданню один з городян, близький до лівої опозиції муніципалітету.

Нагадаємо, що цієї зими з’явилися чутки, що нібито Бруні звинувачується в тому, що отримала для потреб своєї організації 3,5 млн доларів із Всесвітнього гуманітарного фонду. Вона спростувала цю інформацію.

http://ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Амністія поширюватиметься тільки на нелегалів

Львівська обласна рада розпочинає діалог з мігрантами