in

“Фестиваль двох світів” у Сполето – подія італійського літа

  58-мий всесвітній фестиваль мистецтв у Сполето – можливо, одна з найбільших культурних подій італійського літа.

До маленького містечка в Умбрії прибувають найвідоміші артисти світу. Театри і концертні зали пропонують вельми багату програму, намагаючись догодити смакам широкої аудиторії. Серед численних ініціатив художнього директора Джорджо Феррера – 5 тисяч квитків вартістю лише в одне євро.

“Фестиваль двох світів” у Сполето – велика міжнародна вітрина, попри те, що часи – справді важкі. В Італії – економічна криза, тож ми вирішили пристосуватись до проблем кожного (звідси – такі низькі ціни на квитки)”, – каже Джорджо Феррара.

Феррара також приніс на сцену шедевр Моцарта “Так чинять усі”.

“Я запитав сам себе: яка трилогія є найгарнішою з-поміж усіх, написаних, відколи існує музика? Італійська трилогія Моцарта. Цьогоріч я показую “Так чинять усі”, наступного року – “Весілля Фігаро”, а за два роки це буде “Дон Джованні”, – розповідає далі маестро.

Це була ставка на виграш. Цьогоріч тут очікують понад 60 тисяч глядачів. Чимало молоді, яку приваблюють доступні ціни на квитки і участь всесвітньовідомих артистів.

Але Сполето – це не тільки лірична музика. Це справжній “казанок”, де змішані різні стилі та артисти. Як от Сара Бараш, яку вважають однією з найвідоміших танцівниць фламенко у світі. Вона привезла сюди своє останнє шоу із назвою “Голоси”.

“Ми намагались показати наш власний “голос”, залучаючи до вистави шістьох великих артистів, яких ми обрали: Пако де Луча, Камарон, Антоніо Ґадес, Енріке Моренте, Мораїто та Кармен Амайя”, – розповідає танцівниця.

І каже далі:
“На мою думку, одна з найважливіших речей – не забувати, звідки ти родом і намагатись бути чесним із самим собою у мистецтві, в міру можливостей”.

І люди віддають належне їхньому мистецтву.

“Гадаю, ця жінка – втілення усієї сили природи. Вона просто запалила сцену тут, у Сполето, своїм серцем. Я вдався до цього поетичного порівняння, оскільки під час вистави артистка робить символічний жест, немовби вириваючи своє серце і кидаючи його людям”, – каже один із глядачів.

“Мені до вподоби це розмаїття, вистави, танці, театр. Гадаю, цьогорічний фестиваль стане винятковою подією”, – додає інший.

Фестиваль у Сполето триває до 12 липня.

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вартість нового закордонного паспорта в Україні

Українські діти на EXPO у Венеції (ФОТО)