in

Целюліт: чи допоможуть дієта і спорт? Що робити?

Целюліт утворюється, коли всередині клітин порушується обмін речовин, який призводить до застою рідини і відкладенню жирів під шкірою.

Одна з улюблених целюлітом частин тіла — це ноги. У період статевого дозрівання відбувається зміна тіла: збільшення жирових відкладень стегон, грудей. З віком, та й просто через коливання ваги шкіра обвисає, і під нею утворюється застій рідини, і через порушення кровообігу і неправильного харчування в області ніг утворюється целюліт.

випирає пухка жирова тканина на поверхні ніг може принести чимало проблем, адже так хочеться приховати свої недоліки, а приховати ноги з целюлітом не так вже легко: ні колготки, ні штани не зможуть повністю приховати целюліту. Залишиться помітна безформна рихлість, так схожа на хворобливу набряклість. Причому, стрункі ноги або пухкі для целюліту не важливо. Основні причини виникнення целюліту на ногах — це сидячий спосіб життя і шкідлива їжа.

Почати слід з правильного харчування: натуральні продукти, мінімум цукру, солі та жиру. По можливості треба відмовитися від молочних продуктів. Фрукти, ягоди, овочі, пісне м’ясо, натуральні напої повинні стати основою раціону для того щоб позбутися целюліту.

Категорії продуктів антицелюлітної дієти

Жирні кислоти — рапсове масло, лляна олія, волоські горіхи, насіння гарбуза, бразильські горіхи, кунжут, авокадо, деякі темні і листові овочі, шпинат, гірчиця, соєва олія, масло пророненних бобів, лосось, макрель, сардини, анчоуси, тунець.
Антиоксиданти — гранати, ягоди, такі як чорниця й ожина, червоне вино, виноград, зелений чай, брокколі, часник, шпинат, морква, соя, цільне зерно.

Багаті водою продукти — помідори, персики, ананас, полуниця, апельсин, виноград, картопля, огірки, морква, гарбуз і солодкий перець.

Методи боротьби з целюлітом
Обов’язково щодня займатися спортом. Біг, плавання і танці допоможуть в боротьбі з целюлітом.

Одне з найпростіших і ефективних вправ — це стрибки. Щодня потрібно здійснювати сто легких стрибків. Вже незабаром целюліт почне танути.
Довгі піші прогулянки просто незамінні, коли потрібно прибрати целюліт. За годину ходьби організм спалює триста калорій.

Йога та аеробіка допоможе в боротьбі з целюлітом на ногах, але заняття повинні носити постійних характер. Коли спалювання жиру, кровообіг, насичення тканин киснем відбуватиметься регулярно, це допоможе позбавитися від целюліту надовго.

Потрібно відмовитися від тісного взуття та одягу як причини порушення кровотоку. Для відновлення кровообігу потрібно лягати на спину, і підняти ноги якомога вище. Це допоможе посилити кровообіг, попередити і усунути целюліт.

Як можна частіше варто влаштовувати контрастний душ, для того щоб надати шкірі тонус.

У серйозній боротьбі проти целюліту не обійтися без масажу. Підійдуть як салонні процедури, так і масаж на дому. Наприклад, масаж сухою щіткою з твердим ворсом допоможе «зчистити» целюліт з поверхні ніг.

На дому також можна спробувати вакуумний масаж баночкою, склянкою або чашкою. Потрібно просто набрати шкіру склянкою і водити по ній легкими плавними рухами, періодично відриваючи стакан від поверхні. Масаж потрібно робити щодня. Рухи повинні бути круговими і м’якими.
З косметичних процедур особливо ефективні обгортання: вони прогрівають шкіру, розширюють пори, стимулюють кровообіг, збагачують шкіру необхідними вітамінами і мікроелементами.

Маска для тіла на основі глини

  • Зробити попередній масаж щіткою
  • Змішати шість столових ложок глини, по дві чайні ложки меду і какао.
  • По краплі додати невелику кількість кокосового молока або води, ретельно перемішати.
  • Нанести маску на півгодини, змити теплою водою.
  • Нанести зволожуючий засіб.

    Глина витягне зі шкіри всі шкідливі речовини, мед відновить кровообіг і лімфообіг, шоколад захистить шкіру від дії вільних радикалів, і надасть омолоджуючий ефект, кокосове молоко багате вітаміном Е, м’яко очистить шкіру.

    Перед обгортаннями рекомендується пити більше рідини, інтенсивне потовиділення дуже корисно при боротьбі з целюлітом. Тому при целюліті показано відвідування сауни.

    Кавовий скраб

    Змішати чверть склянки кавової гущі з двома столовими ложками сухого молока і чотирма столовими ложками гелю для душу. Зробити масаж скрабом проблемних зон м’якими круговими рухами. Змити теплою водою.

    Корисним буде також регулярне нанесення антицелюлітних кремів. Виробники пропонують спеціальні креми для ніг, але насправді целюліт на ногах мало чим відрізняється від целюліту який іншій частині тіла. Тому можна користуватися будь-яким засіб проти целюліту, в якому міститься кофеїн, ретинол (вітамін А), екстракт гінко і амінофілін.

    У боротьбі з целюлітом головне — це сталість, результат може з’явитися швидко, і так само швидко зникнути. Щоб целюліт зник остаточно треба постійно дотримуватися правильного способу життя: здорове харчування, заняття спортом, достатній рівень споживання води, відмова від алкоголю і нікотину.

_______________________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська політична криза у питаннях і відповідях

Про те, якими бувають подруги. Усе про жіночу дружбу