in

Шахрайства, яких варто остерігатися в Італії

На жаль, туристи та іммігранти в усіх часів, навіть тоді коли саме поняття «туризм» ще не придумали, наражалися на небезпеку бути ошуканими і обібраним на чужині.

Мова йде не про відверті грабежі подорожуючих, маємо на увазі різні види шахрайства.

У будь-якій європейській, «цивілізованій» країні ви можете попасти у оборудку нечистих на руку людей. Звичайно, у різних регіонах Італії ймовірність бути ошуканим є різною, але шахраї є скрізь.

Спробуємо розглянути найпоширеніші способи обману, з якими можна зіткнутися в Італії. Слід сказати що автор цієї статті була свідком деяких із них.

1. «Спеціальне» туристичне меню

Часто такі випадки просочуються у національну італійську пресу: ресторани та кафе у історичних центрах міст виставляють туристам захмарні рахунки. Навіть за звичайну піцу і пиво кілька турист може заплатити понад 50 Євро. Перед замовленням радимо ознайомитися із меню, та подумки підрахувати суму, на яку ви замовили. Або орієнтуйтеся по цінниках, виставлених при вході.

2. Браслет дружби, чи інші сувеніри “на щастя”

До вас хтось підходить і пропонує браслет дружби. Незалежно від вашої відповіді, вас спробують взяти за зап’ястя і намагатися надіти браслет, просячи за це оплату. Це також може бути прийомом щоб відволікати уваги, поки спільник нишпорить по ваших кишенях.

3. Троянда для жінки

Під час прогулянки вулицями міста, чи вечері у ресторані з дівчиною/дружиною до вас підходить чоловік і дарує їй троянду. Потім він попросить високу суму, а якщо ви будете відмовлятися, він виставить вас на посміховисько як жадібного і бідного. Часами, величезна кількість продавців квітів псує прогулянку історичним центром.

4. Вуличні гри

Це – класичний та інтернаціональний спосіб обману, який не вистачає актуальності по-сьогодні. Зазвичай використовується гра «в наперстки» з трьома стаканами. «Ведучий» швидко переміщає їх по столу, здавалося б, в хаотичній послідовності. Потрібно вгадати, під яким з них знаходиться кулька. У грі незмінно використовують спільників, для залучення простодушних Її варіантом є карти. Зазвичай шахраї знаходять можливість відволікати вашу увагу, поки обчищають ваші кишені або сумку. Навіть якщо ви відгадаєте, вашу увагу відволічуть на мить – цього достатньо щоб перетворити ваш виграш у помилку.

5. Фотограф

Коли ви фотографуєте, особливо коли «увікувічнюєте» один одного, доброзичливець пропонує сфотографувати вас разом. У кращому випадку, він потім попросить грошей за допомогу, в гіршому – втече з вашим гаджетом.

6. Дороге таксі

1Деякі таксисти постараються скористатися вашим незнанням міста або місцевості. Вони виберуть довший маршрут, стоятимуть у пробках, щоб на лічильнику набралася сума побільше. 7. Кишенькові злодії у транспорті Переповнений громадський транспорт – одне з найпопулярніших місць «роботи» кишенькових злодіїв.

8. Місцевий помічник

До вас підходить приємна людина, говорить російською, і пропонує допомогти з банкоматом або автоматом з продажу квитків. Це виглядає як безкорислива допомога, але насправді він запам’ятовує ваш пін-код, щоб потім вкрасти гаманець з банківською картою. Може втекти з готівкою, або попросити винагороду за послуги.

9. Прохання про благодійність

Вас просять вас підписати петицію. Після автографу, вас просять зробити пожертвування, або просто залізуть у вашу кишеню. Група підлітків-циган оточує вас хаотично просять гроші або інші подачки. Можуть продавати газети, відкривати їх , тим часом інспекціонуючи ваші кишені і сумки.

10. Злодії на скутері

І на кінець, згадаємо традиційний італійський спосіб пограбування перехожих в Італії – зривати сумочки із плечей у сідлі скутерів. Неймовірно, але він існує і по-сьогодні.

Приїжджаючи в Італію, візьміть до уваги ці способи шахрайства та пограбування. Бажаємо приємного перебування в Італії та насолоди від її історичної спадщини.

А з якими видами шахрайства стикалися ви? Поділіться ними у коментарях,щоб попередити про тих наших співвітчизників.

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що повинно бути у вашій валізі, якщо ви плануєте їхати в Італію

Порошенко і мер Верони відвідали виставку викрадених картин “Врятовані скарби Італії”