in

Що повинно бути у вашій валізі, якщо ви плануєте їхати в Італію

Ви зібралися в дорогу: закрили валізу і вирішили упевнитися, що нічого не забули. Давайте подумаємо разом, без чого вам не обійтися в Італії.

1. Документи. Закордонний паспорт з візою, водійське посвідчення, квитки, страховка, адреси готелів, номери броні, адреса та контактний телефон українського консульства. На всяк випадок, зробіть копії документів.

2. Ліки. Беріть свої ліки, особливо антибіотики, які можуть знадобитися при зміні клімату, – в аптеках вони не продають без рецепта, а без знання мови ви не зможете порозумітися з фармацевтом. Навіть якщо ви і говорите по-французьки, переважна більшість ліків має італійський еквівалент, тому українських назв ніхто не зрозуміє.

3. Зручне взуття. Хоча Мілан і є – столицею моди, не варто надягати 15-ти сантиметрові шпильки і міні-спідниці. В такому одязі ви не зможете насолодитися принадами міста, з вами, дійсно, можуть знайомитися на вулиці, проте не з романтичними намірами. Вашими кредо повинні стати елегантність і практичність. Якщо ви хочете отримати задоволення від поїздки, ваше взуття повинна відповідати єдиним критерієм – комфортність. Туфлі на високому каблуку можна надіти увечері в ресторан.

4. Парасольку зимою, та засоби захисту від сонця влітку. Італіія відома своєю сонячною погодою, проте надмір сонця може зіпсувати вашу відпустку. Щоб запобігти опіків та теплових ударів, бізьміть із собою сонцезахисні креми та головні убори. Восени та взимку доречно мати із собою парасольку.

5. Фотоапарат та кілька додаткових меморі-карт. Де ви бачили туриста без фотоапарата? А ще зараз божевільна мода на телефонні штативи для селфі.

6. Смартфон або планшет. Дуже зручно гуляти по місту з навігатором, не втрачати зв’язку з домом, чи роботою і ати під рукою корисну інформацію нашого сайту.

7. Зарядки для телефонів, комп’ютерів, фотоапаратів – розетки в Європі стандартні, тож перехідник не знадобиться.

8. Гроші, багато-багато грошей. А ще краще чемодан, набитий грошима. А якщо серйозно, не беріть з собою банкноти по 200 і 500 євро. Краще розміняйте їх по 100, 50 і 20 або користуйтеся банківською карткою. Нею можна розплатитися скрізь, а банкомати є на кожному кроці.

9. Банківські карточки – можливо вам доведеться розплачуватися за допомогою терміналу, який приймає тільки дебетові картки з чіпом. Буде зручно, якщо ви оформите таку заздалегідь. Заодно відкрийте рахунок в євро, щоб робити покупки закордоном із меншими втратами. Оформіть і кредитну карту, на випадок непередбачених витрат.

9. Вихідне плаття / костюм. У дорогих ресторанах, чи театрі існує дрес-код. Обов’язково змусьте вашого супутника взяти піджак.

10. Косметику, зубну щітку, пасту. Навряд чи вам захочеться витрачати нерви і час на те, щоб шукати дезодорант або нову пудру. Беріть все, до чого звикли, щоб мінімізувати стрес. Фен, праска і інші домашні засоби, зазвичай є в готелі / на квартирі.

11. Путівник. Завчасно купіть путівник по Мілану, буде що почитати в літаку, та карту міста, якщо у вас немає смартфону. Якщо розраховуєте багато гуляти, візьміть маленький рюкзачок для води, карти, путівника, фотоапарата і дрібних покупок.

12. Розмовник. Дехо не вирушає у подорож без розмовника, все ж, радимо підтягнути свою англійську, тоді у будь-якій країні ви почуватиметеся як вдома.

Найголовніше. Беріть з собою в хороший і романтичний настрій!

__________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Причини, які роблять нашу відпустку в Україні суцільним стресом

Шахрайства, яких варто остерігатися в Італії