in

Як приготувати справжню італійську пасту?

 

Найголовніше в італійській пасті — це час її варіння та соус. Італійці вживають пасту, додаютчи найрізноманітніші соуси, починаючи від традиційного томатного, закінчуючи горіховим або базиліковим. Найпростіша приправа до пасти – оливкова олія та тертий сир пармезан (parmigiano)

Традиційна каструля для приготування пасти є «подвійною», де в звичайній ємності міститься ще друшляк. Саме там і буде варитися наша страва. Зручність полягає в тому, що, коли приготується паста, її можна буде без проблем відразу вийняти з окропу. Хоча можна скористатися звичайною каструлею та друшляком. І ще — для пасти потрібно багато води, щоб вона під час варіння не злиплася. Італійці приємно дивуються, що в Україні можна купити і приготувати їхню традиційну страву, без якої не проходить жодне італійське застілля.

Як приготувати справжню італійську пасту?

Цікаво, що італійці вважають пасту дієтичною стравою. Як сказав мій друг-італієць, якщо вживати її раз на день і в помірній кількості, то від неї не можна поправитися. Це, можна сказати, італійський аналог нашої української гречки, яка до речі в Італії продається в аптеці, або в українських магазинах, або у відділах великих супермаркетів, відведених для здорових та біологічних продуктів.

Рецепт пасти: Доводимо до кипіння воду, трохи солимо (обов’язково трохи, тому що в соусах уже міститься достатня кількість солі). Кидаємо пасту. Завжди дотримуйтеся часу варіння страви, вказаного на упаковці!

Цікаво, що італійська паста розділяється по товщині самих макаронів.

Після того, як наша паста зварилася, ми зливаємо воду і додаємо в неї соус. Ретельно перемішуємо і відразу подаємо на стіл. У нас існує думка, що в італійську пасту потрібно обов’язково додавати оливкову олію, але це не так. Італійці цього не роблять.

Відкриємо секрет: вдома італійці їдять спагенні виделкою і ложкою. На останній вони накручують виделкою пасту, періодично підіймаючи над тарілкою обидва інструменти, щоб на виделці виявилося небагато макаронів. Однак якщо Ви замовите пасту в ресторані, Вам принесуть для неї тільки виделку.

Смачного і будьте здорові!

http://epochtimes.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійське містечко оголосило себе князівством і почало друкувати свої гроші

Kazaky – українські танцюристи на шпильках виступили на Тижні моди в Мілані (ВІДЕО)