in

Італійський туристичний бізнес бореться за клієнтів

   Туристичний сезон 2013 Італія почала погано: поглиблення кризи та дощовий травень. Тому власники готелів та пляжів стараються, як ніколи, щоб спокусити італійців та іноземців новими пропозиціями.

Власне італійська туристична галузь переживає падіння вже не перший рік. Як зазначає Асоціація з захисту прав споживачів Codacons, цього року кількість італійців, що не дозволять собі відпустки на морі, збільшилась на шість мільйонів осіб порівняно з минулим роком, який теж не назвеш особливо вдалим у цьому сенсі. Тобто, загалом більше половини сімей залишаться вдома. А ті, хто все ж поїдуть, скоротять своє перебування і, відповідно, витратять менше: лише 97 євро на день на особу проти 104 євро торік.

Тому зайняті в туристичному бізнесі змагаються за клієнтів особливо наполегливо. Так, уперше за останні роки ціни на пляжні шезлонги та парасолі не тільки не зростуть, але й зменшаться в середньому на 10%, підрахували в Codacons. А, наприклад, на курорті Рив’єра дель Коралло (Сардинія) до стандартного пакету “парасоля-два шезлонги” додають безкоштовний Wi-Fi та теплий душ. На іншому пляжі у цій же місцевості курортникам пропонують безплатні музичні вечірки.

“Плати за два, бери три”

Деякі власники готелів та пляжів вирішили використати формулу супермаркету – “плати за два, бери три”: у Віареджо туристи, які бронюють п’ятницю та суботу, можуть безкоштовно відпочити в неділю. В Абруццо ж вигадали зовсім інший сервіс: там можна підписатись на розсилку прогнозу погоди по смс, а в разі “незапланованого” дощу подекуди навіть отримати назад гроші за цей день.

Codacons не могла на привітати таку тенденцію. “Збільшення спеціальних пропозицій та знижок є приємним сюрпризом. Тим паче, після багатьох років, коли прайс-листи італійських курортів тільки зростали, – зауважив президент Асоціація з захисту прав споживачів Карло Рієнці. – Через кризу власники таки змінили свою політику”.

Таким чином це дещо компенсує дорожнечу італійських автострад (для туристів, що приїжджають машиною) та “податок на проживання”, що діє в так званих “мистецьких містах”, як-от Рим, Флоренція чи Венеція (3-5 євро на особу за ніч).

Ірина Кащей, Рим

http://www.dw.de

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія вибила в “Газпрому” знижку

Українці-заробітчани гинуть за кордоном частіше, ніж думає МЗС