in

Італійські сири – насолода для справжніх гурманів

Італійські сири — неодмінний елемент італійської трапези. Тут виробляється близько 400 сортів цієї страви, кожен регіон сласиться своїм оригінальним рецептом.

 

Парміджано

Твердий сир пармезан роблять в околицях Парми, у Реджіо-Эмілії, Мантуї, Болоньї та Модена. Пармезан був вперше виготовлений в 1100 році. Його творцями були ченці, що перебралися на пагорби, по сусідству з містом Пармою. Його вважають королем всіх італійських сирів парміджано. Роблять його з коров’ячого молока у формі величезних коліс, що важить близько 35 кілограмів. Пармезан уживають «свіжим» (fresco), «зрілим» (до 18 місяців), і «старим» (vecchio), зрілості до 2 років. Хочеться відзначити, що в наші дні, сир пармезан отримав спеціальний знак якості і походження, свого роду паспорт, що охороняє його від підробок – знак якості DOP – denominazione di origine protetta – контрольний знак, який вказує захищене походження продукту. 

Качокавалло

Качокавалло — волокнистий напівтвердий сир з коров’ячого молока, який визріває від п’ятнадцяти днів до 3-4 місяців і більше. Його батьківщина – південь Італії, а в Україні качокавалло.

Прімо сале

Прімо Сале (primo sale) – розсольний сир, популярний у багатьох кухнях, включаючи середземноморську та балканську, румунську, молдавську і, звичайно, українську. У кожній країні – свої секрети його приготування і свої смакові акценти. Так, в Італії люблять прімо сале з коров’ячого молока з базиліком.

Фреш-сир

Ніжні і легкі фреш-сири без додаткових консервантів можуть зіпсуватися буквально за пару днів. Тому в середземноморському регіоні їх часто «маринують» в оливковій олії. Кульки з козячого фреш-сиру, додаючи для пікантності паприку, часник, сушені помідори, горошини чорного перцю або лавровий лист. При температурі від +2 до +6 градусів Цельсія така баночка спокійно може зберігатися 2 місяці.

Сир з цвіллю

Цвіль Penicillium roqueforti, традиційно використовується при виробництві французьких та італійських сирів, абсолютно не шкодить організму людини і є одним з найважливіших факторів, що відповідають за пікантний і пряний смак продукту. В Україні її також використовують для виробництва та успішно створюють авторський козячий сир.

Моцарела

Важливу роль в італійській кухні має оцарела. Цей свіжий сир буває двох видів. Перший – “ді Буфала” – з молока буйвола. Другий – з коров’ячого молока. Найбільш цінним вважається перший тип. Він є значно дорожчим.

_______________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Сто кінотеатрів в Україні покажуть фільм про долю заробітчанки в Італії «Гніздо горлиці»

Італійський художник намалював у Києві фреску про кохання