in

Італія знемагає від неймовірної спеки. Є жертви

   Аномальна спека з рекордними температурами понад 40 градусiв була зареєстрована учора на всiй територiї Iталiї. Важка ситуацiя склалася в наметових мiстечках, де живуть люди, якi втратили житло пiсля землетряснiй. Вже чотири людини загинуло.

За даними метеорологiв, 1 липня став на Апеннiнах найспекотнiшим днем поточного року. Крiм того, за всю багаторiчну iсторiю метеоспостережень лише 2 липня 2003 р. в країнi було зафiксовано ще вищi температури.

Антициклон пiд назвою “Харон” принiс в цi вихiднi на Апеннiни величезнi маси розжареного повiтря з Пiвнiчної Африки, в результатi чого ртутний стовпчик термометра в багатьох населених пунктах досяг позначки в 40 градусiв. Рекорднi температури супроводжувалися виключно високим рiвнем вологостi, що в багатьох мiстах створило атмосферу нестерпної задухи. передає newsru.ua.

Нацiональна служба Цивiльної оборони ввела в рядi областей Iталiї, в тому числi в Емiлiї-Романьї, що серйозно постраждала вiд двох руйнiвних землетрусiв в травнi, режим пiдвищеної небезпеки з п’ятницi 29 червня по понедiлок 2 липня. За iнформацiєю мiсцевих ЗМI, в наметових мiстечках, де тимчасово проживають тисячi людей, якi втратили житло через стихiйне лихо, температура досягає 50 градусiв.

Задушлива спека призвела до перших жертв у так званiй “групi ризику”, куди входять, насамперед, лiтнi люди, якi страждають рядом хронiчних захворювань. За останнi днi в Iталiї вiд аномальної спеки померли вже четверо лiтнiх людей. Крiм того, були вiдзначенi кiлька випадкiв не зовсiм адекватної поведiнки пiд дiєю спеки, що закiнчилися летальним результатом. Так, ЗМI повiдомили про смерть 28-рiчного румунського робiтника, який у пошуках прохолоди минулої ночi залiз на дах власного будинку, заснув там i розбився на смерть, впавши з 7-метрової висоти.

http://www.expres.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Прем’єр Італії заявляє, що антикризова допомога його країні не потрібна

Капітан лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно відпущений з-під домашнього арешту