in

Італія підраховує збитки від землетрусів: зруйновано історичну спадщину країни, постраждав пармезан

   Італія, що кілька дні тому пережила потужний землетрус, рахує збитки. У руїнах – історична і культурна спадщина країни: ущент зруйновані замки та церкви.

Горе також і у виробників національної гордості – всесвітньо відомого пармезану. Його та інших сирів поховано загалом на суму понад 200 мільйонів євро.

– Українці переймаються, що хвиля європейських землетрусів докотиться і до них

Та найкоштовніші втрати не порахувати грошима – те, що цінніше за гроші, втрачено назавжди. “Історичний центр міста геть зруйновано. Я ніколи собі не міг уявити, що таке може статися”, – розповів приголомшений житель міста Фінале-Емілья Стефано Пінатті.

Землетрусу такої потужності на півночі Італії не було десь тисячу років. “Те, що зруйнована історична спадщина міста, мене дуже засмутило! Я приголомшений! Найгірше те, що ми ніколи не зможемо відновити тих унікальних речей, які ми втратили!” – бідкається мешканець одного з потерпілих від стихії міст Овідіо Рейні.

У всесвітньо відомому Сан-Феліче зруйновано замок. За словами очевидців, стіни споруди складалися, неначе картковий будиночок. Із чотирьох веж лишилася стояти лише одна. “Ми втратили нашу історію – все те, що символізувало наше минуле. Наші символи знищено”, – шокований місцевий житель Дімо Негріні.

Влада обіцяє не кидати потерпілих у біді. Та навіть із допомогою держави, Північна Італія буде ще довго оговтуватися від пережитого шоку.

А тим часом уряд Італії оголосив режим надзвичайного стану в області Емілія-Романья, яка 20 травня постраждала від руйнівного землетрусу. Це рішення було прийнято на засіданні Ради міністрів.

Перед проведенням засідання уряду прем’єр-міністр Маріо Монті особисто побував у постраждалих районах та поспілкувався з родинами чотирьох робітників з місцевих підприємств, які загинули при землетрусі.

Нагадаємо, в ніч проти 20 травня за 36 кілометрів на північ від міста Болонья стався землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього був зафіксований перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра.

Потім афтершоковий землетрус магнітудою 5,1 стався на півночі Італії. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки домів, будівель і церков, загинули семеро людей, більш ніж 50 постраждали, завдані збитки, ймовірно, оцінюються в десятки мільйонів євро.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Шукаємо у Римі героїв для сюжету ТБ

В Римі 16-місячній дитині було пересаджене штучне серце